Körsbärs-trifle med mandelcrème

Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Körsbärs-trifle med mandelcrème

Trifle är en engelsk efterrätt där vaniljkräm, frukt eller bär, indränkt sockerkaka och vispad grädde varvas lager på lager. I denna körsbärs-trifle är delar av grädden utbytt mot lite mer hälsosam kvarg. Knaprigt smul i stället för sockerkaka förnyar.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Körsbärs-trifle med mandelcrème

Ingredienser

6 portioner
500 g körsbär
2 msk rårörsocker
1 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 dl kvarg (10 %)
1/2 krm vaniljpulver
1 msk mandellikör, t ex amaretto

Havre- och mandelsmul

1 1/2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
25 g smält smör
1 1/2 msk honung
1 krm salt

Gör så här

00:15:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1061 KJ / 300 kCal
Fett17 g
Salt0.31 g
Kolhydrater30 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Glasstårta med körsbär och choklad
Betyg 3.1 av 5.153 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Balsamicokörsbär med glass i mandelkorg
Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kyckling med gräddkokt brysselkål och karamelliserade körsbär
Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Körsbärssylt med choklad
Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Körsbärssaft
Betyg 4.2 av 5.73 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad