Körsbärs-trifle med mandelcrème

Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
0
Körsbärs-trifle med mandelcrème

Trifle är en engelsk efterrätt där vaniljkräm, frukt eller bär, indränkt sockerkaka och vispad grädde varvas lager på lager. I denna körsbärs-trifle är delar av grädden utbytt mot lite mer hälsosam kvarg. Knaprigt smul i stället för sockerkaka förnyar.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Körsbärs-trifle med mandelcrème

Ingredienser

6 portioner
500 g körsbär
2 msk rårörsocker
1 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 dl kvarg (10 %)
1/2 krm vaniljpulver
1 msk mandellikör, t ex amaretto

Havre- och mandelsmul

1 1/2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
25 g smält smör
1 1/2 msk honung
1 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1061 KJ / 300 kCal
Fett17 g
Salt0.31 g
Kolhydrater30 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Glasstårta med körsbär och choklad
Betyg 3.1 av 5.
153 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Balsamicokörsbär med glass i mandelkorg
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärskompott med apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Körsbärssaft
Betyg 4.2 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga