Körsbärs-trifle med mandelcrème

Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
0
Körsbärs-trifle med mandelcrème

Trifle är en engelsk efterrätt där vaniljkräm, frukt eller bär, indränkt sockerkaka och vispad grädde varvas lager på lager. I denna körsbärs-trifle är delar av grädden utbytt mot lite mer hälsosam kvarg. Knaprigt smul i stället för sockerkaka förnyar.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Körsbärs-trifle med mandelcrème

Ingredienser

6 portioner
500 g  körsbär
2 msk  rårörsocker
1 dl  vispgrädde
1 msk  florsocker
1 dl  kvarg (10 %)
1/2 krm  vaniljpulver
1 msk  mandellikör, t ex amaretto

Havre- och mandelsmul

1 1/2 dl  havregryn
1 dl  mandelmjöl
25 g  smält smör
1 1/2 msk  honung
1 krm  salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1061 KJ / 300 kCal
Fett17 g
Salt0.31 g
Kolhydrater30 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Glasstårta med körsbär och choklad
Betyg 3.1 av 5.
152 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Clafoutis med körsbär
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärssylt med choklad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärssaft
Betyg 4.2 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga