Körsbärs-trifle med mandelcrème
Trifle är en engelsk efterrätt där vaniljkräm, frukt eller bär, indränkt sockerkaka och vispad grädde varvas lager på lager. I denna körsbärs-trifle är delar av grädden utbytt mot lite mer hälsosam kvarg. Knaprigt smul i stället för sockerkaka förnyar.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
6 portioner
500 g körsbär
2 msk rårörsocker
1 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 dl kvarg (10 %)
1/2 krm vaniljpulver
1 msk mandellikör, t ex amaretto
Havre- och mandelsmul
1 1/2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
25 g smält smör
1 1/2 msk honung
1 krm salt
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: Använd laktosfria produkter av grädde, kvarg och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot vispningsbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut kvarg mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja), alternativt tofu. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1061 KJ / 300 kCal
Fett17 g
Salt0.31 g
Kolhydrater30 g
Protein6 g
Kommentarer