Körsbärs-trifle med mandelcrème
Trifle är en engelsk efterrätt där vaniljkräm, frukt eller bär, indränkt sockerkaka och vispad grädde varvas lager på lager. I denna körsbärs-trifle är delar av grädden utbytt mot lite mer hälsosam kvarg. Knaprigt smul i stället för sockerkaka förnyar.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
6 portioner
500 g körsbär
2 msk rårörsocker
1 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 dl kvarg (10 %)
1/2 krm vaniljpulver
1 msk mandellikör, t ex amaretto
Havre- och mandelsmul
1 1/2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
25 g smält smör
1 1/2 msk honung
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1061 KJ / 300 kCal
Fett17 g
Salt0.31 g
Kolhydrater30 g
Protein6 g
Kommentarer