Körsbärs-trifle med mandelcrème

17
0
Körsbärs-trifle med mandelcrème

Trifle är en engelsk efterrätt där vaniljkräm, frukt eller bär, indränkt sockerkaka och vispad grädde varvas lager på lager. I denna körsbärs-trifle är delar av grädden utbytt mot lite mer hälsosam kvarg. Knaprigt smul i stället för sockerkaka förnyar.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Körsbärs-trifle med mandelcrème

Ingredienser

6 portioner
500 g körsbär
2 msk rårörsocker
1 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 dl kvarg (10 %)
1/2 krm vaniljpulver
1 msk mandellikör, t ex amaretto

Havre- och mandelsmul

1 1/2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
25 g smält smör
1 1/2 msk honung
1 krm salt

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: Använd laktosfria produkter av grädde, kvarg och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot vispningsbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut kvarg mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja), alternativt tofu. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1061 KJ / 300 kCal
Fett 17 g
Salt 0.31 g
Kolhydrater 30 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden