Plommon i portvin

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Plommon i portvin

Plommon i portvin, en dessert som når höga höjder serverad med krämiga tillbehör som grädde, mascarpone eller vaniljglass. De söta och fruktiga plommonen drar åt sig smaker av vanilj och apelsin i portvinslagen och får en härlig mjukhet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Plommon i portvin

Ingredienser

6 portioner
1 kg plommon

Lag

1 vaniljstång
3 dl vatten
3 1/2 dl socker
2 dl portvin
finrivet skal av 1 apelsin

Till servering

lättvispad grädde
mascarpone
vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Mycket gott, lagom sött med många olika smaker att upptäcka. Går bra att ta med sig t ex till knyt.

Annika

2011-09-11

Testa liknande recept

Sockerstekta plommon med lakritsglass
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Vaniljbakade plommon med mascarponekräm
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Plommonkaka
Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Plommonsylt i ugn med kardemumma
Betyg 4.7 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Inkokta plommon i kanel och apelsin
Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Plommonsylt med kanel
Betyg 4 av 5.109 personer har röstat
Receptet har 27 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad