Plommon i portvin

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Plommon i portvin

Plommon i portvin, en dessert som når höga höjder serverad med krämiga tillbehör som grädde, mascarpone eller vaniljglass. De söta och fruktiga plommonen drar åt sig smaker av vanilj och apelsin i portvinslagen och får en härlig mjukhet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Plommon i portvin

Ingredienser

6 portioner
1 kg plommon

Lag

1 vaniljstång
3 dl vatten
3 1/2 dl socker
2 dl portvin
finrivet skal av 1 apelsin

Till servering

lättvispad grädde
mascarpone
vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket gott, lagom sött med många olika smaker att upptäcka. Går bra att ta med sig t ex till knyt.

    Annika

Testa liknande recept

  • Sockerstekta plommon med lakritsglass
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Plommonkaka
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inkokta plommon i kanel och apelsin
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonmarmelad
    Betyg 4.5 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonsylt i ugn med kardemumma
    Betyg 4.7 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad