Plocktallrik

4
0
Plocktallrik

Här är en härlig plocktallrik med ljuvliga delikatesser att bjuda dina gäster på. Serranolindad litchie, laxspett med melon och fetaost, varm räksnitt och fikon. En helt sagolik och lyxig kombination!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Plocktallrik

Ingredienser

2 personer

Serranolindad litchie

4 litchie eller physalis
4 skivor lufttorkad skinka t ex serrano-, parma eller spickeskinka

Laxspett

2 skivor gravad lax
2 bitar fetaost
2 bitar melon

Varm räksnitt

6 räkor med skal
2 tunna skivor baguette
2 msk salta cashewnötter eller pinjenötter, finhackade
2 tsk smör
1/2 vitlöksklyfta
1 1/2 msk finhackad koriander
några droppar citronjuice
salt och peppar
1 färskt fikon

För alla

Fri från ägg under förutsättning att brödet inte innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd bröd utan gluten.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för fetaost och mjölkfritt margarin i stället för smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1200 KJ / 290 kCal
Fett 12 g
Läs mer om näringsvärden