Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Avancerad

Plocktallrik

Här är en härlig plocktallrik med ljuvliga delikatesser att bjuda dina gäster på. Serranolindad litchie, laxspett med melon och fetaost, varm räksnitt och fikon. En helt sagolik och lyxig kombination!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 personer portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Serranolindad litchie: Skala litchien eller ta bort höljet runt physalisen. Rulla lufttorkad skinka runtom.
  2. Laxspett: Rulla laxen till en ros. Trä ev lax, fetaost och melon på 2 cocktailpinnar.
  3. Sätt ugnen på 250 °C.
  4. Varm räksnitt: Skala räkorna och lägg dem på brödskivorna. Finhacka nötterna. Blanda nötter, smör, pressad vitlök, koriander och citronjuice i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg en klick av koriandersmöret på räkorna. Lägg brödskivorna på en plåt. Gratinera tills smöret fått lite färg, 4 -5 minuter.
  6. Skär fikonet i klyftor. Lägg upp smårätterna på tallrikar.

För alla

Fri från ägg under förutsättning att brödet inte innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd bröd utan gluten.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för fetaost och mjölkfritt margarin i stället för smör.

Ingredienser

Portioner: 2 personer
Serranolindad litchie
  • 4 litchie eller physalis
  • 4 skivor lufttorkad skinka t ex serrano-, parma eller spickeskinka
Laxspett
  • 2 skivor gravad lax
  • 2 bitar fetaost
  • 2 bitar melon
Varm räksnitt
  • 6 räkor med skal
  • 2 tunna skivor baguette
  • 2 msk salta cashewnötter eller pinjenötter, finhackade
  • 2 tsk smör
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 msk finhackad koriander
  • några droppar citronjuice
  • salt och peppar
  • 1 färskt fikon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1200 kJ / 290 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden