Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lime- och myntamarinerade frukter

Jordgubbar och vattenmelon är älskade sommarsmaker som här får förstärkning av lime, socker och mynta. Nyttig dessert eller som topping på yoghurt eller fil.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och skär jordgubbar i halvor. Dela, kärna ur, skala och skär meloner i 1–2 cm stora bitar.
  2. Blanda jordgubbar, melon, finrivet skal och juice av lime och rå-/rörsocker i en bunke. Låt marinera ca 10 minuter.
  3. Vänd ner färsk hackad mynta strax före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 l jordgubbar
  • 2 meloner (t ex galia eller cantaloupe)
  • finrivet skal och juice av 2 lime
  • 4 msk rårörsocker eller rörsocker
  • 1 dl färsk hackad mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?