Brunchiga äppelplättar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Brunchiga äppelplättar

Piffa till söndagsbrunchen och njut av de här bedårande äppelplättarna. Du blandar ner syrliga äppelbitar i smeten och steker plättarna gyllenbruna. Innan servering strör du på florsocker och granatäppelkärnor.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ägg och filmjölk. Rör ner vetemjöl med fullkorn och salt. Kärna ur och skär små äpplen i ca 3 mm tjocka ringar. Vänd försiktigt ner dem i smeten.
  2. Stek gyllenbruna plättar i smör. Pudra över florsocker och servera gärna med granatäppelkärnor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 ägg
  • 4 dl filmjölk
  • 6 dl vetemjöl med fullkorn
  • 2 tsk salt
  • 4 små äpplen
  • smör till stekning
  • florsocker
  • kärnor av granatäpple
Lägg till i inköpslistan