Plättar - perfekt plättsmet

Vilket barn, eller vuxen för den delen, älskar inte plättar? Här har du ett grundrecept på plättsmet. Stek plättarna gyllene i en plättlagg och servera med strösocker eller sylt, bär och vispad grädde.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1147 KJ / 274 kCal
Fett9 g
Salt1.17 g
Kolhydrater35 g
Protein13 g
Kommentarer
58 stBra
Göran
Jag tog 3st.ägg 4,5dl mjölk 2,5dl mjöl. Blev perfekt o till det nykokt hjortronsylt. Kram Agneta.
Agneta
Gör alltid plättar efter detta recept! Vi och barnbarn tycker de blir supergoda.
Elizabeth
Goda plättar dock för mycket mjölk
Ann-britt
För mycket mjölk! Såg det när jag gjorde smeten så tog mindre mjölk redan då!
Ann-britt
Förstår inte hur detta kan vara ett recept för plättar. Det är exakt lika som receptet för pannkakor fast det här receptet har ett ägg mindre.
Celia
Plättar gör du på spisen! Pannkaka gör du i ugnen!
Marianne
För lite ägg i receptet!
Ida
Kan man ha 1dl grahamsmjöl istället för 1dl vetemjöl
Annika
Hej Annika! Ja, det skulle jag tro fungerar alldeles utmärkt! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Gjorde plättarna till kvällsfikat enligt recept de blev perfekt.
Leila