UNDER 45 MIN | Medel

Platta färslimpor med currydipp

Tillaga egna färslimpor med oss ikväll! Ströbröd och mjölk får svälla i en bunke en stund innan färsen blandas ned. Denna röra formas sedan till limpor, och tillagas i ugn ihop med potatisklyftorna, och serveras med en smakrik currydipp och de söta broccoloco!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Färslimpor: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt det svälla någon minut.
  3. Skär potatisen i klyftor eller skivor och blanda med olja, salt och peppar. Häll ut potatisen på en ugnsplåt.
  4. Färslimpor: Blanda ner färsen i ströbrödet tillsammans med salt och peppar. Forma färsen till 2 platta limpor på potatisplåten och ställ in mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills köttfärslimpornas innertemperatur är 70°C.
  5. Blanda crème fraiche med curry och äppelmos och smaka av med salt och peppar.
  6. Skär broccoloccon i klyftor och koka ca 4 minuter i saltat vatten.
  7. Servera köttfärslimporna med potatis, dipp och broccoloco.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Blanda gärna ner 1 dl rostad lök i färsen.

Ingredienser

Portioner: 4
Fräslimpor
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk curry
  • 1 msk äppelmos eller mango chutney
  • 400 g broccoloco

Näringsvärde
Per portion

Energi 2926 kJ / 698 kCal