Platta färslimpor med currydipp

8
0
Platta färslimpor med currydipp

Tillaga egna färslimpor med oss ikväll! Ströbröd och mjölk får svälla i en bunke en stund innan färsen blandas ned. Denna röra formas sedan till limpor, och tillagas i ugn ihop med potatisklyftorna, och serveras med en smakrik currydipp och de söta broccoloco!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2019

Platta färslimpor med currydipp

Ingredienser

4 portioner

Fräslimpor

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
2 dl crème fraiche
2 tsk curry
1 msk äppelmos eller mango chutney
400 g broccoloco

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Blanda gärna ner 1 dl rostad lök i färsen.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2926 KJ / 698 kCal
Fett 38 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 52 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden