Nudlar med skinka och champinjoner | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nudlar med skinka och champinjoner

Det här receptet på nudlar med skinka och champinjoner är en spännande och smakrik rätt som du serverar med en delikat yoghurtsås med curry i. Både barn och vuxna älskar den här smakfulla och trevliga rätten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggnudlarna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skär skinkan i tunna strimlor. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar.
  2. Bryn köttet i 1 msk olja 3-4 minuter. Krydda med salt och kajennpeppar. Ta upp köttet på ett fat så länge.
  3. Fräs champinjonerna i ½ msk olja. Tillsätt grönsaksblandningen och låt fräsa med några minuter.
  4. Låt nudlarna rinna av. Vänd ner nudlar och skinka i woken och låt allt bli varmt. Smaksätt matyoghurten med salt och gärna curry. Servera nudelwoken med yoghurtsåsen.

För alla

Byt ut äggnudlarna mot glutenfria nudlar t.ex. glasnudlar om du inte tål gluten eller ägg. Curryn innehåller blockhornsklöver vilket sojaallergiker kan reagera på. Byt matyoghurten mot mjölkfri crème fraiche Sour Surpreme (innehåller soja) om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Lite soja att stänka över är gott att ha på bordet.

Gröna tipset: Byt ut skinkan mot kikärter om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
Nudelwok
  • 250 g äggnudlar
  • 500 g färsk skinka i bit
  • 250 g champinjoner
  • 1 påse djupfryst grönsaksblandning t.ex. broccoli mexicana (à 500 g)
  • 1 1/2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
Yoghurtsås
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 krm salt
  • 1 1/2 tsk curry
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2278 kJ / 541 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden