Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pizzakryddad köttfärslimpa

En idealisk och förstklassig pizzakryddad köttfärslimpa. Aptitretande med chilisås, oregano och vitlök blandad i färsen. Med sallad, riven ost och pasta får du en festlig och makalöst god måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda potatismjöl och vatten och låt stå och svälla ca 10 min.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök.
  4. Blanda ner lökhack, färs och chilisås i potatismjölsblandningen. Tillsätt kryddorna och arbeta till en smidig färs.
  5. Forma färsen till en slät limpa på ett lätt smort ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Strö över osten och tillaga ytterligare ca 15 min.
  6. Servera köttfärslimpan med pasta och ruccolasallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g köttfärs
  • 2 msk chilisås
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven ost
Till servering
  • pasta
  • ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?