Här är receptet för att få till en riktigt bra pizzabotten. Allt du behöver är vatten, jäst, olja, salt, mjöl och lite tid. Hemligheten till denna förtjusande pizzadeg är den långa jästiden.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002
Fri från: mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix, prova dig fram till lagom mjölmängd och använd ca 1 msk fiberhusk i degspadet så blir degen smidigare och lättare att hantera (för 6 port).
Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle för 6 bullar.
Detta är redan Klimaträtt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Håller med flera andra att vara lite försiktig med mjölmängden. Bäst att väga mjölet. Annars god pizza botten. Kommer göra fler gånger.
Eva
2023-02-25Så enkel o snabb. Tar varmt vatten i degen och bakar ut på en gång. Blir perfekta pizzor med lite tjockare botten
Anna
2023-02-25🤬 Gjort deg, står 60 min högst upp. Nu ser jag flera timmar till
Monica
2023-02-15