Pizzadeg

Betyg 4 av 5.
509 personer har röstat
107
Pizzadeg

Här är receptet för att få till en riktigt bra pizzabotten. Allt du behöver är vatten, jäst, olja, salt, mjöl och lite tid. Hemligheten till denna förtjusande pizzadeg är den långa jästiden.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Pizzadeg

Ingredienser

4-6 pizzor
3 1/2 dl  iskallt vatten
50 g  färsk jäst
2 msk  olja
1/2 msk  salt
10 dl  mjöl + extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 550 g)

För alla

Fri från: mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix, prova dig fram till lagom mjölmängd och använd ca 1 msk fiberhusk i degspadet så blir degen smidigare och lättare att hantera (för 6 port).

Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle för 6 bullar.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt.

Gör så här

Obs! Det tar ca sex timmar att förbereda degen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
509 personer har röstat

Kommentarer

Håller med flera andra att vara lite försiktig med mjölmängden. Bäst att väga mjölet. Annars god pizza botten. Kommer göra fler gånger.

Eva

2023-02-25

Så enkel o snabb. Tar varmt vatten i degen och bakar ut på en gång. Blir perfekta pizzor med lite tjockare botten

Anna

2023-02-25

🤬 Gjort deg, står 60 min högst upp. Nu ser jag flera timmar till

Monica

2023-02-15

Näringsvärde per portion

Energi1617 KJ / 400 kCal
Fett6 g
Salt0.59 g
Kolhydrater74 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Butternut squash pizza
Betyg 4.3 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza bianca med tomatsalsa och valnötspesto
Betyg 3.2 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Napolitansk pizzadeg
Betyg 4.8 av 5.
125 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flätat bröd med kikärtor och pesto
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa rågfrallor med bönor
Betyg 4.6 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frallor med linser
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga