Pizzadeg

Betyg 4.1 av 5.581 personer har röstat
Receptet har 124 kommentarer
Pizzadeg

Testa göra egen pizzadeg - här är vårt bästa recept för att få till en riktigt bra pizzabotten. Allt du behöver är vatten, jäst, olja, salt, mjöl och lite tid. Hemligheten till denna hemmagjorda pizzadeg är den långa jästiden.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Pizzadeg

Ingredienser

4-6 pizzor
3 1/2 dl iskallt vatten
50 g färsk jäst
2 msk olja
1/2 msk salt
ca 9 dl tipo 00 eller vetemjöl + extra till utbakning (9 dl motsvarar ca 550 g)

Gör så här

01:00:00
05:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

124 st
  • Var försiktiga med mjölet. Jag behövde rätt mycket mindre. Tar man allt på en gång blir det torrt!!

    Maria

  • mmmuuuuuuummsssss!!!!

    Dick

  • Superbra recept, brukar göra degen tidigt på morgonen så den kan köra i kylen hela dagen. Gillar lite tjockare botten så delar 1 sats till 3 pizzor och blir perfekt

    Caroline

  • Superbra recept och det fungerar utmärkt med torrjäst också. Jag väcker jästen i mjölet i 10 minuter och häller sedan på resten av ingredienserna.

    Tomas

  • Är inte det lite konstigt att man ska använda iskallt vatten? Jästen gillar ju värme. Likaså med salt i vattnet som härmar jästen. Jag avvek lite från receptet iaf, körde med ljummet vatten och lite socker i vattnet.

    Christian

  • Kan jag använda torrjäst?

    Erika

    Hej Erika! Vi har inte provbakat pizzorna med torrjäst, men om du följer instruktioner för hur torrjäst ska användas borde du kunna använda receptet som grund, fast då anpassa hur du gör. Vi kan inte lova att det fungerar då vi inte har testat att baka med torrjäst, utan endast gjort degen med färsk jäst. Vänliga hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Sjukt bra recept. Jag har använt det många gånger och inte alltid varit så noga med tiden, ibland står degen framme längre innan den åker i kylen och ibland står den längre i kylen. Pizzorna blir alltid lika bra. Och får man det över så går det att göra frallor dagen efter.

    Kristina

  • Kan vara det sämsta receptet på hela internet. Vart en stenhård, torr degklump som inte ens bakmaskinen rådde sig på. Motorn började näsran brinna av denna torra monstrositet. Duger möjligtvis att slänga igenom isen om man behöver en vak.

    Wanezza

  • Det är snabbt och smidigt att ha färdig pizzadeg i frysen, och resultatet blir lika bra. När jag delat degen i portionsbitar lägger jag var och en i en glasburk som får jäsa i kylen under en blöt handduk, enligt receptet. När degen är färdigjäst sätter jag ett lock på varje burk och ställer in i frysen. Sen är det bara att ta fram önskat antal pizzadegar och tina upp dem i rumstemperatur ca en kvart medan pizzaugnen blir varm och toppingen förbereds. De jäser upp lika fint som de vi gräddar direkt.

    Annika

  • Hej! Går det att frysa degen?

    Thomas

    Hej Thomas! Det är inget vi har provat. Jag skulle gissa att den har lite svårt att jäsa upp igen när den tinat. Om du provar, hör gärna av dig om resultatet. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle för 6 bullar.
Energi1617 KJ / 400 kCal
Fett6 g
Salt0.59 g
Kolhydrater74 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Napolitansk pizzadeg
    Betyg 4.7 av 5.224 personer har röstat
    Receptet har 105 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tekakor
    Betyg 4.8 av 5.90 personer har röstat
    Receptet har 35 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skogspizza
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizza Marinara
    Betyg 2.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bulldeg - grundrecept på vetedeg
    Betyg 3.7 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizza
    Betyg 3.3 av 5.199 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad