Pizzadeg

Testa göra egen pizzadeg - här är vårt bästa recept för att få till en riktigt bra pizzabotten. Allt du behöver är vatten, jäst, olja, salt, mjöl och lite tid. Hemligheten till denna hemmagjorda pizzadeg är den långa jästiden.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Gör så här
01:00:00
05:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per pizzabulle för 6 bullar.
Energi1617 KJ / 400 kCal
Fett6 g
Salt0.59 g
Kolhydrater74 g
Protein10 g
Kommentarer
124 stVar försiktiga med mjölet. Jag behövde rätt mycket mindre. Tar man allt på en gång blir det torrt!!
Maria
mmmuuuuuuummsssss!!!!
Dick
Superbra recept, brukar göra degen tidigt på morgonen så den kan köra i kylen hela dagen. Gillar lite tjockare botten så delar 1 sats till 3 pizzor och blir perfekt
Caroline
Superbra recept och det fungerar utmärkt med torrjäst också. Jag väcker jästen i mjölet i 10 minuter och häller sedan på resten av ingredienserna.
Tomas
Är inte det lite konstigt att man ska använda iskallt vatten? Jästen gillar ju värme. Likaså med salt i vattnet som härmar jästen. Jag avvek lite från receptet iaf, körde med ljummet vatten och lite socker i vattnet.
Christian
Kan jag använda torrjäst?
Erika
Hej Erika! Vi har inte provbakat pizzorna med torrjäst, men om du följer instruktioner för hur torrjäst ska användas borde du kunna använda receptet som grund, fast då anpassa hur du gör. Vi kan inte lova att det fungerar då vi inte har testat att baka med torrjäst, utan endast gjort degen med färsk jäst. Vänliga hälsningar Harriet
ICA-köket
Sjukt bra recept. Jag har använt det många gånger och inte alltid varit så noga med tiden, ibland står degen framme längre innan den åker i kylen och ibland står den längre i kylen. Pizzorna blir alltid lika bra. Och får man det över så går det att göra frallor dagen efter.
Kristina
Kan vara det sämsta receptet på hela internet. Vart en stenhård, torr degklump som inte ens bakmaskinen rådde sig på. Motorn började näsran brinna av denna torra monstrositet. Duger möjligtvis att slänga igenom isen om man behöver en vak.
Wanezza
Det är snabbt och smidigt att ha färdig pizzadeg i frysen, och resultatet blir lika bra. När jag delat degen i portionsbitar lägger jag var och en i en glasburk som får jäsa i kylen under en blöt handduk, enligt receptet. När degen är färdigjäst sätter jag ett lock på varje burk och ställer in i frysen. Sen är det bara att ta fram önskat antal pizzadegar och tina upp dem i rumstemperatur ca en kvart medan pizzaugnen blir varm och toppingen förbereds. De jäser upp lika fint som de vi gräddar direkt.
Annika
Hej! Går det att frysa degen?
Thomas
Hej Thomas! Det är inget vi har provat. Jag skulle gissa att den har lite svårt att jäsa upp igen när den tinat. Om du provar, hör gärna av dig om resultatet. Hälsningar Niclas
ICA-köket