Pan pizza
Pan pizza är en variant på den klassiska pizzan med en tjockare pizzabotten. Gör din egen pan pizza med tomatsås, krämig mozzarella och het pepperoni, eller välj din egen topping.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
4 portioner
Deg
25 g jäst
4 dl ljummet vatten (37°C)
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 msk olivolja
Topping
3 dl pastasås (tomatsås med vitlök och örter)
2 dl riven lagrad ost
2 dl riven mozzarella
150 g skivad pepperonikorv
2 msk hackad färsk oregano (eller se tips)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3480 KJ / 832 kCal
Fett38 g
Salt4 g
Kolhydrater93 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyckte det var svårt att få till degen. Fick ösa i hur mycket mjöl som helst för att den skulle gå att arbeta med.
Nina
2024-04-21Och juste, glömde skriva det, men ett tips är att förgrädda den i några minuter. Då blir den inte lika degig 😊
Anna
2023-11-24Jättebra recept om man inte vill ha färdig deg men inte har tid/pallar låta den jäsa i sex timmar heller. Vi brukar göra två pizzor på en sats så att degen inte blir lika tjock. Blir supergott!
Anna
2023-11-24