Bulldeg - grundrecept på vetedeg

Betyg 3.6 av 5.
34 personer har röstat
11
Bulldeg - grundrecept på vetedeg

Godaste bullarna bakar du med det här receptet på vetedeg. Med den här bulldegen kan du baka alla typer av hemgjorda bullar: kanelbullar, kardemummabullar eller när du ska göra egna semlor. Det finns väl inget godare än hembakta bullar!

Bulldeg - grundrecept på vetedeg

Ingredienser

ca 20 st
680 g  vetemjöl (680 g motsvarar ca 11 dl)
3 dl  mjölk
1 1/4 dl  strösocker
1/2 tsk  salt
ev 2 msk  mortlad kardemumma
30 g  jäst
100 g  rumsvarmt smör

För alla

Fri från ägg (om bullarna inte penslas med ägg, se tips). 
Innehåller gluten. 
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör. 
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av mjölk och smör. 

Gör så här

Se gärna vår Degskola.

Tips

Pensla bullarna med äggstrykning (1 ägg, lite vatten och en nypa salt).Jäs bullarna i en avstängd ugn med bara ugnslampan på i 60-90 minuter för bästa resultat.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

skriv hur många bullar de räcker till för helvete

Annastasia

2023-10-25

Hej Annastasia! Receptet blir ca 20 bullar vilket framgår till höger om rubriken "Ingredienser". Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-10-31

Jag älskar detta receptet! Har aldrig fått så bra bullar nån gång! Tack för det!

Jenny

2023-08-01

Mycket bra, men jobbiga att göra för hand utan degblandare Karin

Karin

2023-06-17

Testa liknande recept

Semmelbullar
Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semmeltårta
Betyg 3.2 av 5.
137 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lakritssemla
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veganska semlor
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nötfria semlor
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Goda små semlor
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga