Bulldeg - grundrecept på vetedeg
Godaste bullarna bakar du med det här receptet på vetedeg. Med den här bulldegen kan du baka alla typer av hemgjorda bullar: kanelbullar, kardemummabullar eller när du ska göra egna semlor. Det finns väl inget godare än hembakta bullar!
Ingredienser
ca 20 st
680 g vetemjöl (680 g motsvarar ca 11 dl)
3 dl mjölk
1 1/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
ev 2 msk mortlad kardemumma
30 g jäst
100 g rumsvarmt smör
För alla
Fri från ägg (om bullarna inte penslas med ägg, se tips).
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av mjölk och smör.
Gör så här
Tips
Pensla bullarna med äggstrykning (1 ägg, lite vatten och en nypa salt).Jäs bullarna i en avstängd ugn med bara ugnslampan på i 60-90 minuter för bästa resultat.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
skriv hur många bullar de räcker till för helvete
Annastasia
2023-10-25Hej Annastasia! Receptet blir ca 20 bullar vilket framgår till höger om rubriken "Ingredienser". Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-31Jag älskar detta receptet! Har aldrig fått så bra bullar nån gång! Tack för det!
Jenny
2023-08-01Mycket bra, men jobbiga att göra för hand utan degblandare Karin
Karin
2023-06-17