Bulldeg - grundrecept på vetedeg

5
4
Bulldeg - grundrecept på vetedeg

Godaste bullarna bakar du med det här receptet på vetedeg. Med den här bulldegen kan du baka alla typer av hemgjorda bullar: kanelbullar, kardemummabullar eller när du ska göra egna semlor. Det finns väl inget godare än hembakta bullar!

Skriv ut
Bulldeg - grundrecept på vetedeg

Ingredienser

ca 20 st
680 g
vetemjöl (680 g motsvarar ca 11 dl)
3 dl
mjölk
1 1/4 dl
strösocker
1/2 tsk
salt
ev 2 msk
mortlad kardemumma
30 g
jäst
100 g
rumsvarmt smör

För alla

Fri från ägg (om bullarna inte penslas med ägg, se tips). 
Innehåller gluten. 
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör. 
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av mjölk och smör. 

Gör så här

Se gärna vår Degskola.

Tips

Pensla bullarna med äggstrykning (1 ägg, lite vatten och en nypa salt).Jäs bullarna i en avstängd ugn med bara ugnslampan på i 60-90 minuter för bästa resultat.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Maria

2021-02-25

Jag undrar varför det skall bara vara 30gr jäst och inte 50 gr, är det färsk jäst, och skall man värma mjölken. Mvh Maria

Ingela

2021-02-20

Dåligt. Måste vara 5 dl mjölk, inte 3 som det står i receptet. Ingela

Redaktionen ICAse

2021-02-22

Hej Ingela! Vad var det som var dåligt med receptet? Mängden mjölk stämmer och degen blir lite fastare än vad man kanske är van vid men om man arbetar degen enligt receptet så blir det en fin deg av det! 😊 Hälsningar Elina

Margareta

2021-02-02

Känns som bulldeg moderniserats! Tid till annat medan dom jäser. Jättegoda! 👌

Testa liknande recept