Bulldeg - grundrecept på vetedeg

Betyg 3.5 av 5.
27 personer har röstat
8
Bulldeg - grundrecept på vetedeg

Godaste bullarna bakar du med det här receptet på vetedeg. Med den här bulldegen kan du baka alla typer av hemgjorda bullar: kanelbullar, kardemummabullar eller när du ska göra egna semlor. Det finns väl inget godare än hembakta bullar!

Bulldeg - grundrecept på vetedeg

Ingredienser

ca 20 st
680 g  vetemjöl (680 g motsvarar ca 11 dl)
3 dl  mjölk
1 1/4 dl  strösocker
1/2 tsk  salt
ev 2 msk  mortlad kardemumma
30 g  jäst
100 g  rumsvarmt smör

För alla

Fri från ägg (om bullarna inte penslas med ägg, se tips). 
Innehåller gluten. 
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör. 
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av mjölk och smör. 

Gör så här

Se gärna vår Degskola.

Tips

Pensla bullarna med äggstrykning (1 ägg, lite vatten och en nypa salt).Jäs bullarna i en avstängd ugn med bara ugnslampan på i 60-90 minuter för bästa resultat.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Alldeles för lite vätska i degen, tyckte det såg skumt ut och när jag börja köra igång degen så såg jag direkt att det är för lite mjölk. Ni brukar ha väldigt bra recept men denna får ni nog ta en titt på!

Ken

2023-05-27

Fruktansvärt recept. Det jäser inte och alldeles för mycket mjöl. Jag ger det en stund till och sen slänger jag rubbet...

Birta

2023-04-19

Mycket bra recept. Alldeles lagom med vätska för bra deg.

Kristofer

2022-12-04

Testa liknande recept

Semmelbullar
Betyg 3.1 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semmeltårta
Betyg 3.2 av 5.
137 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veganska semlor
Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lakritssemla
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nötfria semlor
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små semlor med hemmagjord mandelmassa
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga