ÖVER 60 MIN | Medel

Bulldeg - grundrecept på vetedeg

Godaste bullarna bakar du med det här receptet på vetedeg. Med den här bulldegen kan du baka alla typer av hemgjorda bullar: kanelbullar, kardemummabullar eller när du ska göra egna semlor. Det finns väl inget godare än hembakta bullar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Se gärna vår Degskola.

  1. Mät upp alla ingredienser, förutom smöret i en bunke. Kör i en degblandare i ca 3 minuter tills degen har gått ihop och tillsätt smöret i små bitar.
  2. Kör degen i degblandaren ca 10 minuter. Gör ett glutentest genom att ta en bit deg och rulla till en boll. Dra i degen, degen ska hålla ihop. Om degen går sönder behöver du köra den lite till i degblandaren.
  3. Forma degen till en boll och låt den vila ca 10 minuter.
  4. Baka sedan valfria bullar. Se våra tips för olika Bullar och följ recepten för fyllningar och gräddningstider.

För alla

Fri från ägg (om bullarna inte penslas med ägg, se tips). 
Innehåller gluten. 
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör. 
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av mjölk och smör. 

Tips

Pensla bullarna med äggstrykning (1 ägg, lite vatten och en nypa salt).Jäs bullarna i en avstängd ugn med bara ugnslampan på i 60-90 minuter för bästa resultat.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 680 g vetemjöl (680 g motsvarar ca 11 dl)
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • ev 2 msk mortlad kardemumma
  • 30 g jäst
  • 100 g rumsvarmt smör