Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pizza med oregano och silverlök

Vad är mumsigare till fredagsmyset än en härlig hemmagjord pizza med oregano, silverlök och mozzarella? Efter cirka en timme är pizzan klar att servera! Ett tips är att frysa in dina ostrester och ta fram till pizzakvällarna!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att blanda degen. Vatten, jäst och olivolja körs på låg fart i en blandare. Tillsätt mjölet långsamt och häll i saltet, arbeta degen 3-5 minuter. Jäs under duk i 45 minuter.
  2. Skala och skär löken tunt och fräs hastigt i olivolja.
  3. Sätt ugnen på 250°C, lägg in en plåt eller helst en pizzasten.
  4. Kavla ut degen tunt och lägg den på plåten. Lägg på lök, ost och plockad oregano. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Glutenfria färdiga pizzabottnar finns i välsorterade livsmedelsbutiker.
Gör laktosfri: mozzarella innehåller laktos, det är individuellt hur mycket laktos man tål.

Tips

Utmärkt att riva dina ostsnuttar och minska med mozzarellan. Spara ostbitar i frysen och ta fram efter behov.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vatten (ljummet 37 grader)
  • 25 g jäst
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl (durum och vanligt) 50/50
  • 1 tsk salt
  • 2 silverlökar
  • 150 g riven mozzarella
  • ett fång färsk oregano
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?