Pizza med majs och fetaost
Majs på pizza? Ja du läste rätt! Denna enkla pizza med inspiration från de mexikanska köket består av färdig pizzadeg som toppas med bland annat majs, fetaost, lime och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
2 portioner
1 pizzadeg (gärna surdeg, à 400 g)
2 dl crème fraiche
1 riven vitlöksklyfta
1 msk finrivet limeskal
1 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
1 1/2 dl riven mild ost
3 dl majskorn
150 g fetaost
1 tsk rökt paprikapulver
Till servering
limeklyftor
fryst eller färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per pizza.
Energi4607 KJ / 1097 kCal
Fett66 g
Salt4 g
Kolhydrater91 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Har blivit en omtyckt vardagsrätt hos oss för både vuxna och barn!
Maria
2024-02-17Jättegott och annorlunda smaker! Jag använde libabröd som botten och det funkade jättebra. Detta gör jag flera ggr, garanterat!
Hillevi
2022-09-30Sjukt fräsch och jätte god!
Emelie
2022-09-28