UNDER 15 MIN | Enkel

Päronsnitt med ädelost och skinka

En busenkel och läcker snitt att fixa till festen! Skiva päron i långa bitar, toppa med ädelost och vira runt lufttorkad skinka. Strö över lite färsk timjan för mer smak och tjusig finish. Päronsnittarna passar utmärkt som tilltugg till ett glas bubbel.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär päronet i skivor på längden. 
  2. Lägg på ädelost och snurra skinka runt om päronbitarna. Strö över färsk timjan.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri ädelost eller annan laktosfri ost, alternativt lagrad hårdost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 1 fast päron (t ex Conference)
  • 70 g ädelost
  • 10 skivor lufttorkad skinka
  • färsk timjan till garnering

Näringsvärde
Per portion

Energi 257 kJ / 61 kCal