Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pizza bianco med svamp, dragon och fänkål

Pizza bianco är helt enkelt en pizza utan tomatsås. I det här lätta receptet använder du crème fraiche som du smaksätter med vitlök och färsk dragon. På med härlig höstsvamp och riven ost så är din pizza bianco redo för ugnen. Servera gärna med en fräsch sallad på fänkål och rödlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och riv vitlöken. Blanda den med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Hacka dragonen och vänd ner. Skiva svampen och stek den i oljan i en stekpanna.  
  3. Bred crème fraichen över pizzabottnarna. Fördela den stekta svampen på pizzorna och strö över osten. Grädda mitt i ugnen 10 -15 minuter.  
  4. Ansa fänkålen och skala löken. Skiva dem tunt och blanda ihop. Pressa citronen, ringla över citronsaften och olivoljan. Salta och peppra. Servera grönsakerna till pizzan.

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: välj laktosfri créme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut créme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 2
Pizza
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka dragon
  • ca 250 g höstsvamp eller kastanjechampinjoner
  • 1 msk olja
  • 1 förp stenugnsbakad pizzabotten (à 2*180 g)
  • 2 dl riven ost
Sallad
  • 1/2 fänkål
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 msk citronsaft
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4980 kJ / 1186 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept