Pizza Bianca med kastanjechampinjoner, hyvlad halloumi och lufttorkad skinka
![Pizza Bianca med kastanjechampinjoner, hyvlad halloumi och lufttorkad skinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_119719/cf_259/pizza_bianca_med_kastanjechampinjoner__hyvlad_halloumi_och_lufttorkad_skinka.jpg)
Pizza Bianca är en spännande variant av den klassiska pizzan med tomatsås. Den korta tiden i ugnen gör pizzan till en räddare i nöden utan att göra avkall på de goda smakerna. Om du har extra bråttom så kan du prova att skiva champinjonerna med din äggskivare.
![Pizza Bianca med kastanjechampinjoner, hyvlad halloumi och lufttorkad skinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_119719/cf_259/pizza_bianca_med_kastanjechampinjoner__hyvlad_halloumi_och_lufttorkad_skinka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 silverlök
100 g kastanjechampinjoner
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1/2 tsk nymald svartpeppar
2 färdiggräddade pizzabottnar (à 180 g)
200 g halloumi (gärna chili)
8 skivor lufttorkad skinka eller coppa
1 förp grillade kronärtskockshjärtan (à 200 g)
1 kruka basilika
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och halloumi mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2510 KJ / 600 kCal
Fett33 g
Salt3.3 g
Kolhydrater59 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Halloumi nej! Skärpning ni som gör recept. Riktig ost. Prästost tex. Resten ok. / Lennart
Christina
2021-11-07Alltså Whaw!! Vilken god pizza. Bjöd min syster på denna och hennes kommentar var: -Det känns som om jag äter på restaurang.
Caisa
2021-06-20Vi gjorde denna med färsk surdegsbotten (finns färdig i påse) istället för färdiggräddad. Gräddade sedan på pizzasten i 13-14 minuter. Godaste pizzan någonsin! Bättre än vilken gourmet-pizza som helst!!
Mattias
2021-01-09