Pizza bianca med tomatsalsa och valnötspesto
Blond pizza, visst låter det skoj? Alltså en pizza med bara ost. I stället för att bre på tomatsås bjuds en fräsch tomatsalsa att klicka på efteråt. Komplettera med en hemgjord pesto på vitlök, valnötter, basilika och spenat. Kalasgott att servera på mingelfesten!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
Ingredienser
6 pizzor à 10 bitar
2 msk olivolja
500 g ricottaost
500 g getost av chèvretyp
chiliflakes
olivolja
salt
peppar
Pizzadeg
3 1/2 dl iskallt vatten
50 g jäst
2 msk olivolja
9 dl vetemjöl
1/2 msk salt
mjöl till utbakning
Tomatsalsa
5 tomater
1 urkärnad och finhackad röd chili (t ex spansk peppar)
1 riven vitlöksklyfta
1 msk äppelcidervinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl hackad basilika
Valnötspesto
2 vitlöksklyftor
200 g valnötter
2 krukor färsk basilika
100 g babyspenat
1 msk färskpressad limejuice
3 dl olivolja
3 krm salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per pizza med tillbehör.
Energi6793 KJ / 1623 kCal
Fett128 g
Salt12.5 g
Kolhydrater77 g
Protein41 g
Kommentarer