Pizookie

Betyg 4.3 av 5.105 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Pizookie

Gigantisk kaka med choklad och nötter som bakas i gjutjärnspanna! Det trendiga bakverket kallas pizookie – och här gör vi kakan med chokladbitar och pekannötter och serverar med vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Pizookie

Ingredienser

ca 10 bitar
200 g rumsvarmt smör i tärningar
2 1/2 dl rörsocker
1 dl ljus sirap
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 msk bakpulver
150 g hackad mörk choklad
100 g hackade pekannötter

Till servering

vaniljglass

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Hej Tyvärr är det flera som inte tål nötter o mandlar. Vad kan ni rekommendera istället?

    Petra

    Hej Petra! Det går bra att byta ut nötterna mot solroskärnor eller pumpafrön, eller bara mer choklad. Hoppas det smakar. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Kan man göra det i en keramisk pajform?

    Anna monika

    Hej Anna! Ja, det går lika bra det, kanske måste den gå några minuter längre i ugnen bara. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • 12 timmar i kylen, jättegott.

    Annika

  • 25 minuter blir perfekt, som en kladdkaka. Ge kakan bara 40-60 minuter att sätta sig efteråt och voìlá!

    Ida

  • VÄNTA INTE! Sätt dig i bilen. Ta spårvagnen. Ta dig till affärn på bästa sätt, skaffa dig ingredienserna, åk hem och baka. Sen kan du, om du ens orkar röra på tummen, ge denna 5 stjärnor!

    Christoffer

  • God med nästan för mäktig. Bättre dagen efter då den var mer kladdig.

    Hannah

  • Jag håller inte med Elin nedan om att kakan blir bättre i frysen. Nybakad var den som bäst! Kakan måste ätas varm för annars blir kanterna stenhårda pga sirapen. Den går utmärkt att laga utan nötter också!

    Emil

  • Hej! Kan man höra denna i portionsformar istället och hur lång tid ska de vara i ugnen då?

    Petra

  • Blev lite besviken när kakan var nybakad. Degen var sjukt god, men kakan sådär. Lade in allt i frysen ett tag, och när jag tog fram för att äta var den supergod! Så efter frysning är det precis som den "satte" sig och blev mycket godare. Tänk också på att inte baka den för länge, den ska behålla lite kladdighet tycker jag.

    Elin

  • Vad ska man ha för fylning

    Lisa

    Hej Lisa! Smaksättningen är vaniljsocker, choklad och pecannötter som du tillsätter i steg 2. Hoppas du gillar kakan. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Energi2238.3 KJ / 534.9 kCal
Fett29.6 g
Salt0.59 g
Kolhydrater61 g
Protein5.3 g

Testa liknande recept

  • Spindelkakor
    Betyg 3.7 av 5.54 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekta bananer med chokladkolagrädde
    Betyg 4.7 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pekannötpaj med choklad
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cheesecakerutor med choklad och hallon
    Betyg 3.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladkaka med zucchini
    Betyg 4.2 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad