Banana split i filodegskorg

Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat
0
Banana split i filodegskorg

Bananasplit är mångas favorit men här serveras den i en elegant filodegskorg. Korgen görs enkelt av färdig filodeg som sedan fylls med råsockerstekta bananer, toppas med nötter, mörk choklad och glass som smälter ner över de guldgula bananerna. En helt oemotståndlig kalasdessert!

Banana split i filodegskorg

Ingredienser

4 portioner
250 g  filodeg
2 msk  smör
1 msk  florsocker
1 dl  pecannötter
2   bananer
1 msk  rårörsocker
1/2 l  vaniljglass
50 g  mörk choklad (70%)

Till servering

mynta

För alla:

Innehåller gluten.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt till glassen. Välj mjölkproteinfri choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2941 KJ / 703 kCal
Fett34 g
Salt0.5 g
Kolhydrater86 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Rå bananglass med kolarippel och hackade pecannötter
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Muscovadosnittar
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kaka med pecannötter och päron
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små pekanpajer
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cookie rabarberpaj
Betyg 3.7 av 5.
68 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Honungsstekt grapefrukt med pecannötter och kvarg
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga