Banana split i filodegskorg
Bananasplit är mångas favorit men här serveras den i en elegant filodegskorg. Korgen görs enkelt av färdig filodeg som sedan fylls med råsockerstekta bananer, toppas med nötter, mörk choklad och glass som smälter ner över de guldgula bananerna. En helt oemotståndlig kalasdessert!
Ingredienser
4 portioner
250 g filodeg
2 msk smör
1 msk florsocker
1 dl pecannötter
2 bananer
1 msk rårörsocker
1/2 l vaniljglass
50 g mörk choklad (70%)
Till servering
mynta
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt till glassen. Välj mjölkproteinfri choklad.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2941 KJ / 703 kCal
Fett34 g
Salt0.5 g
Kolhydrater86 g
Protein12 g
Kommentarer