Banana split i filodegskorg

25
0
Banana split i filodegskorg

Bananasplit är mångas favorit men här serveras den i en elegant filodegskorg. Korgen görs enkelt av färdig filodeg som sedan fylls med råsockerstekta bananer, toppas med nötter, mörk choklad och glass som smälter ner över de guldgula bananerna. En helt oemotståndlig kalasdessert!

Skriv ut
Banana split i filodegskorg

Ingredienser

4 portioner
250 g
filodeg
2 msk
smör
1 msk
florsocker
1 dl
pecannötter
2
bananer
1 msk
rårörsocker
1/2 l
vaniljglass
50 g
mörk choklad (70%)

Till servering

mynta

För alla:

Innehåller gluten.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt till glassen. Välj mjölkproteinfri choklad.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2941 KJ / 703 kCal
Fett 34 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 86 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept