Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Tebröd med färskoströra

Förtjusande tebröd med kakao, hackade pecannötter och valnötter. Servera tebrödet tillsammans med en ljuvlig röra av färskost, finrivet apelsinskal och florsocker.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål.
  3. Vispa smör och socker i en annan skål. Vispa äggen. Vispa i kakaon tills smeten är slät.
  4. Tillsätt filmjölk och mjölkblandningen. Rör tills allt löst sig. Vänd i nötterna.
  5. Häll smeten i en smörad och bröad avlång brödform, ca 1 1/2 liter (för 12 bitar). Grädda kakan ca 1 timme i nedre delen av ugnen.
  6. Blanda färskost, apelsinskal och florsocker. Låt färskoströran stå i kylen ca 1 timme före servering.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Tips

Prova gärna att byta ut nötterna mot solrosfrön och torkade aprikoser.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl kakao
  • 2 dl filmjölk
  • 2 dl hackade valnötter
  • 1/2 dl pecannötter
  • smör och ströbröd till formen
Färskoströra
  • 200 g färskost
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 3/4 dl florsocker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer