Pizookie
Gigantisk kaka med choklad och nötter som bakas i gjutjärnspanna! Det trendiga bakverket kallas pizookie – och här gör vi kakan med chokladbitar och pekannötter och serverar med vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
ca 10 bitar
200 g rumsvarmt smör i tärningar
2 1/2 dl rörsocker
1 dl ljus sirap
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 msk bakpulver
150 g hackad mörk choklad
100 g hackade pecannötter
Till servering
vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2238.3 KJ / 534.9 kCal
Fett29.6 g
Salt0.59 g
Kolhydrater61 g
Protein5.3 g
Kommentarer
Hej Tyvärr är det flera som inte tål nötter o mandlar. Vad kan ni rekommendera istället?
Petra
2024-04-05Hej Petra! Det går bra att byta ut nötterna mot solroskärnor eller pumpafrön, eller bara mer choklad. Hoppas det smakar. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-05Kan man göra det i en keramisk pajform?
Anna monika
2024-04-04Hej Anna! Ja, det går lika bra det, kanske måste den gå några minuter längre i ugnen bara. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-0512 timmar i kylen, jättegott.
Annika
2024-01-02