Pizookie

Gigantisk kaka med choklad och nötter som bakas i gjutjärnspanna! Det trendiga bakverket kallas pizookie – och här gör vi kakan med chokladbitar och pekannötter och serverar med vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Ingredienser
ca 10 bitar
200 g rumsvarmt smör i tärningar
2 1/2 dl rörsocker
1 dl ljus sirap
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 msk bakpulver
150 g hackad mörk choklad
100 g hackade pecannötter
Till servering
vaniljglass
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett och välj mjölkproteinfri glass.
Gör så här
Tips
Byt ut pekannötterna mot nötter du har hemma, exempelvis valnötter eller hasselnötter. Det går även bra att baka kakan med ljus choklad istället för mörk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2238.3 KJ / 534.9 kCal
Fett29.6 g
Salt0.59 g
Kolhydrater61 g
Protein5.3 g
Kommentarer
25 minuter blir perfekt, som en kladdkaka. Ge kakan bara 40-60 minuter att sätta sig efteråt och voìlá!
Ida
2023-07-18VÄNTA INTE! Sätt dig i bilen. Ta spårvagnen. Ta dig till affärn på bästa sätt, skaffa dig ingredienserna, åk hem och baka. Sen kan du, om du ens orkar röra på tummen, ge denna 5 stjärnor!
Christoffer
2021-05-15God med nästan för mäktig. Bättre dagen efter då den var mer kladdig.
Hannah
2021-03-27