Pizookie
Gigantisk kaka med choklad och nötter som bakas i gjutjärnspanna! Det trendiga bakverket kallas pizookie – och här gör vi kakan med chokladbitar och pekannötter och serverar med vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
ca 10 bitar
200 g rumsvarmt smör i tärningar
2 1/2 dl rörsocker
1 dl ljus sirap
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 msk bakpulver
150 g hackad mörk choklad
100 g hackade pecannötter
Till servering
vaniljglass
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett och välj mjölkproteinfri glass.
Gör så här
Tips
Byt ut pekannötterna mot nötter du har hemma, exempelvis valnötter eller hasselnötter. Det går även bra att baka kakan med ljus choklad istället för mörk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2238.3 KJ / 534.9 kCal
Fett29.6 g
Salt0.59 g
Kolhydrater61 g
Protein5.3 g
Kommentarer
Hej Tyvärr är det flera som inte tål nötter o mandlar. Vad kan ni rekommendera istället?
Petra
2024-04-05Hej Petra! Det går bra att byta ut nötterna mot solroskärnor eller pumpafrön, eller bara mer choklad. Hoppas det smakar. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-05Kan man göra det i en keramisk pajform?
Anna monika
2024-04-04Hej Anna! Ja, det går lika bra det, kanske måste den gå några minuter längre i ugnen bara. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-0512 timmar i kylen, jättegott.
Annika
2024-01-02