Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Brieost med aprikosmarmelad

Brie med egen aprikosmarmelad är enkel och prisvärd lyx till efterrätt i vardagen. Koka ihop färskpressad apelsinjuice, torkade aprikoser och honung till en marmelad. Lika god till brieost och kex som på frukosttoasten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär aprikoserna i tärningar. Riv 1 tsk av det yttersta skalet på apelsinen (för 4 port).
  2. Pressa saften ur apelsinen, häll den i en kastrull. Tillsätt aprikoserna och honungen. Koka sakta tills den blir som marmelad. Tillsätt det rivna skalet. Låt marmeladen svalna.
  3. Servera brieosten med aprikosmarmelad och cream crackers.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kexen. Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria kex.
Gör laktosfri: lite brie kan ev tålas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 apelsin
  • 1 msk honung
  • 200 g brieost
  • cream crackers
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1460 kJ / 349 kCal