Pistagesemifreddo med lavendel och körsbär

4
0
Pistagesemifreddo med lavendel och körsbär

Semifreddo är en klassisk, frusen italiensk dessert av ägg, socker och grädde. Här smaksatt med knaprig pistage, frasig maräng och kakao. Frys i två timmar och servera med lavendelhonung och körsbär för en ljuvligt söt efterrätt. Ett gott alternativ till hemmagjord glass på kalaset!

Pistagesemifreddo med lavendel och körsbär

Ingredienser

10 portioner
4 stora ägg
5 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 dl pistagenötter
20 maränger
2 msk kakao
5 dl urkärnade körsbär
1 1/2 dl lavendelhonung

Garnering

maränger

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Känsliga personer bör använda maränger utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispbart alternativ av havre, soja eller ris. Använd maränger utan mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1675 KJ / 401 kCal
Fett 253 g
Kolhydrater 371 g
Protein 5.8 g
Läs mer om näringsvärden