Pistagesemifreddo med lavendel och körsbär

Semifreddo är en klassisk, frusen italiensk dessert av ägg, socker och grädde. Här smaksatt med knaprig pistage, frasig maräng och kakao. Frys i två timmar och servera med lavendelhonung och körsbär för en ljuvligt söt efterrätt. Ett gott alternativ till hemmagjord glass på kalaset!

Ingredienser
10 portioner
4 stora ägg
5 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 dl pistagenötter
20 maränger
2 msk kakao
5 dl urkärnade körsbär
1 1/2 dl lavendelhonung
Garnering
maränger
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Känsliga personer bör använda maränger utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispbart alternativ av havre, soja eller ris. Använd maränger utan mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1675 KJ / 401 kCal
Fett25.3 g
Kolhydrater37.1 g
Protein0 g
Kommentarer