Pistagesemifreddo med lavendel och körsbär

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Pistagesemifreddo med lavendel och körsbär

Semifreddo är en klassisk, frusen italiensk dessert av ägg, socker och grädde. Här smaksatt med knaprig pistage, frasig maräng och kakao. Frys i två timmar och servera med lavendelhonung och körsbär för en ljuvligt söt efterrätt. Ett gott alternativ till hemmagjord glass på kalaset!

Pistagesemifreddo med lavendel och körsbär

Ingredienser

10 portioner
4   stora ägg
5 msk  strösocker
5 dl  vispgrädde
1 tsk  vaniljsocker
1 dl  pistagenötter
20   maränger
2 msk  kakao
5 dl  urkärnade körsbär
1 1/2 dl  lavendelhonung

Garnering

maränger

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Känsliga personer bör använda maränger utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispbart alternativ av havre, soja eller ris. Använd maränger utan mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1675 KJ / 401 kCal
Fett25.3 g
Kolhydrater37.1 g
Protein0 g

Testa liknande recept

Glasstårta med körsbär och choklad
Betyg 3.1 av 5.
152 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nutella semifreddo
Betyg 4.6 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kladdkaka med chokladmousse, maräng och pistage
Betyg 4 av 5.
189 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Körsbärskaka med kokos
Betyg 3.1 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga