Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pistagesemifreddo med lavendel och körsbär

Semifreddo är en klassisk, frusen italiensk dessert av ägg, socker och grädde. Här smaksatt med knaprig pistage, frasig maräng och kakao. Frys i två timmar och servera med lavendelhonung och körsbär för en ljuvligt söt efterrätt. Ett gott alternativ till hemmagjord glass på kalaset!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skilj äggulan från vitan. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa gulor med socker pösigt.
  2. Vispa grädden och vaniljsockret. Grovhacka pistagenötterna och blanda ner dem i grädden. Vänd försiktigt ner krossade maränger, siktad kakao, vispade äggulor och vitor i grädden. Häll smeten i en form lämplig för infrysning och frys ca 2-3 timmar.
  3. Koka körsbären i honungen ca 5 min.
  4. Servera med varma körsbär. Garnera gärna med lite krossade maränger.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Känsliga personer bör använda maränger utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispbart alternativ av havre, soja eller ris. Använd maränger utan mjölk.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 4 stora ägg
  • 5 msk strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl pistagenötter
  • 20 maränger
  • 2 msk kakao
  • 5 dl urkärnade körsbär
  • 1 1/2 dl lavendelhonung
Garnering
  • maränger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1675 kJ / 401 kCal