Glasstårta med körsbär och choklad

147
0
Glasstårta med körsbär och choklad

En tjusig och lättfixad glasstårta! Välj en riktigt god vaniljglass och smaksätt med sylt och mandellikör. Ringla över en chokladsås som stelnar till ett hårt täcke. Avsluta med att strössla glasstårtan med frostade röda körsbär, pistagenötter och maränger.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Glasstårta med körsbär och choklad

Ingredienser

ca 10 bitar
2 l
vaniljglass
300 g
chokladkex (gärna Oreo)
1/2 dl
mandelsmör
4 dl
körsbärs- eller jordgubbssylt
1/2 dl
Amaretto (mandellikör)
250 g
mjölkchokladsås (hard topping på tub)
1/2 dl
hackade pistagenötter
2 dl
krossade maränger
2 dl
frysta körsbär

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör gluten fri: välj glutenfria kex.
Gör äggfri: välj äggfri glass och äggfria maränger.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

147

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3458 KJ / 827 kCal
Fett 41 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 99 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept