Glasstårta med körsbär och choklad

Betyg 3 av 5.
150 personer har röstat
1
Glasstårta med körsbär och choklad

En tjusig och lättfixad glasstårta! Välj en riktigt god vaniljglass och smaksätt med sylt och mandellikör. Ringla över en chokladsås som stelnar till ett hårt täcke. Avsluta med att strössla glasstårtan med frostade röda körsbär, pistagenötter och maränger.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Glasstårta med körsbär och choklad

Ingredienser

ca 10 bitar
2 l  vaniljglass
300 g  chokladkex (gärna Oreo)
1/2 dl  mandelsmör
4 dl  körsbärs- eller jordgubbssylt
1/2 dl  amaretto (mandellikör)
250 g  mjölkchokladsås (hard topping på tub)
1/2 dl  hackade pistagenötter
2 dl  krossade maränger
2 dl  frysta körsbär

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör gluten fri: välj glutenfria kex.
Gör äggfri: välj äggfri glass och äggfria maränger.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
150 personer har röstat

Kommentar

Hej. Hur lång tid innan servering ska tårtan tas fram ur frysen?

Mia

2021-12-30

Näringsvärde per portion

Energi3458 KJ / 827 kCal
Fett41 g
Salt0.5 g
Kolhydrater99 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Pistagesemifreddo med lavendel och körsbär
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärs-trifle med mandelcrème
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glasstårta tiramisu
Betyg 3.8 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nice cream med mango och kokos
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Banancheesecake med jordgubbar
Betyg 3.1 av 5.
110 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Valerios Cassataglass
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga