ÖVER 60 MIN | Medel

Glasstårta med körsbär och choklad

En tjusig och lättfixad glasstårta! Välj en riktigt god vaniljglass och smaksätt med sylt och mandellikör. Ringla över en chokladsås som stelnar till ett hårt täcke. Avsluta med att strössla glasstårtan med frostade röda körsbär, pistagenötter och maränger.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa chokladkex och mandelsmör i en matberedare.
  2. Tryck ut i bottnen av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Mjukrör glassen. Blanda sylt och Amaretto. Rör ner i glassen.
  4. Bred ut glassen i formen. Stryk ytan jämn. Ställ in i frysen minst 2 timmar.
  5. Ta ut tårtan och lossa försiktigt kanten på formen. Bred över chokladtoppingen.
  6. Garnera med hackade pistaschnötter, krossade maränger och frysta körsbär.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör gluten fri: välj glutenfria kex.
Gör äggfri: välj äggfri glass och äggfria maränger.

Ingredienser

Portioner: ca 10 bitar
  • 2 l vaniljglass
  • 300 g chokladkex (gärna Oreo)
  • 1/2 dl mandelsmör
  • 4 dl körsbärs- eller jordgubbssylt
  • 1/2 dl Amaretto (mandellikör)
  • 250 g mjölkchokladsås (hard topping på tub)
  • 1/2 dl hackade pistagenötter
  • 2 dl krossade maränger
  • 2 dl frysta körsbär

Näringsvärde
Per portion

Energi 3458 kJ / 827 kCal