Glasstårta med körsbär och choklad

Betyg 3 av 5.
151 personer har röstat
2
Glasstårta med körsbär och choklad

En tjusig och lättfixad glasstårta! Välj en riktigt god vaniljglass och smaksätt med sylt och mandellikör. Ringla över en chokladsås som stelnar till ett hårt täcke. Avsluta med att strössla glasstårtan med frostade röda körsbär, pistagenötter och maränger.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Glasstårta med körsbär och choklad

Ingredienser

ca 10 bitar
2 l  vaniljglass
300 g  chokladkex (gärna Oreo)
1/2 dl  mandelsmör
4 dl  körsbärs- eller jordgubbssylt
1/2 dl  amaretto (mandellikör)
250 g  mjölkchokladsås (hard topping på tub)
1/2 dl  hackade pistagenötter
2 dl  krossade maränger
2 dl  frysta körsbär

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör äggfri: välj äggfri glass och äggfria maränger.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
151 personer har röstat

Kommentarer

Otroligt god! Favorit bland alla som har smakat!

Belinda

2023-09-23

Hej. Hur lång tid innan servering ska tårtan tas fram ur frysen?

Mia

2021-12-30

Näringsvärde per portion

Energi3458 KJ / 827 kCal
Fett41 g
Salt0.5 g
Kolhydrater99 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärskompott med apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sweet and sour sås med körsbär
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Teffgröt med körsbär
Betyg 3.1 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tarte med körsbär och mascarpone
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pistagesemifreddo med lavendel och körsbär
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga