Glasstårta med körsbär och choklad
En tjusig och lättfixad glasstårta! Välj en riktigt god vaniljglass och smaksätt med sylt och mandellikör. Ringla över en chokladsås som stelnar till ett hårt täcke. Avsluta med att strössla glasstårtan med frostade röda körsbär, pistagenötter och maränger.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
ca 10 bitar
2 l vaniljglass
300 g chokladkex (gärna Oreo)
1/2 dl mandelsmör
4 dl körsbärs- eller jordgubbssylt
1/2 dl amaretto (mandellikör)
250 g mjölkchokladsås (hard topping på tub)
1/2 dl hackade pistagenötter
2 dl krossade maränger
2 dl frysta körsbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi3458 KJ / 827 kCal
Fett41 g
Salt0.5 g
Kolhydrater99 g
Protein12 g
Kommentarer
Otroligt god! Favorit bland alla som har smakat!
Belinda
2023-09-23Hej. Hur lång tid innan servering ska tårtan tas fram ur frysen?
Mia
2021-12-30