Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Körsbärssaft

Körsbärssaft är utsökt gott att svalka sig med en het sommardag. Extra plus i kanten om du har gjort saften själv och fått den precis som du vill. Denna körsbärssaft passar både stora och små, eftersom den varken är för sur eller för söt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj körsbären och lägg dem i en gryta. Häll på vattnet och låt koka upp.
  2. Koka bären under lock ca 15 min. Tryck bären med en sked på grytans kanter så att all saft rinner ur bären.
  3. Häll upp bären i en silställning eller ett tyg som lagts i ett durkslag. Låt stå och självrinna ca 30 min.
  4. Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan. Låt koka upp. Rör ner sockret och rör tills det löst sig.
  5. Ta grytan åt sidan och skumma väl. Häll upp lite av saften i en kopp och rör i konserveringsmedlet. Blanda ner konserveringsmedlet i saften.
  6. Häll upp saften på väl rengjorda, varma flaskor. Skruva på lock och låt kallna. Förvara saften kallt.

Tips

Till små satser saft som dricks upp inom några veckor behövs inte konserveringsmedel.

Till 5 dl körsbärssaft behövs ca 1/2 krm natriumbensoat för längre hållbarhet.

Ingredienser

Portioner: 4 l
  • 4 l körsbär (4 l motsvarar ca 2 1/2 kg)
  • 12 dl vatten
  • 12 dl socker
  • 1 tsk natriumbensoat
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!