Körsbärssaft
Körsbärssaft är utsökt gott att svalka sig med en het sommardag. Extra plus i kanten om du har gjort saften själv och fått den precis som du vill. Denna körsbärssaft passar både stora och små, eftersom den varken är för sur eller för söt. Ett perfekt sätt att förädla surkörsbär på.
Ingredienser
2-3 liter
4 l körsbär (4 l motsvarar ca 2 1/2 kg)
12 dl vatten
12 dl strösocker
1 tsk natriumbensoat
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per dl på färdigkokt saft.
Energi441 KJ / 105 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater26 g
Protein0 g
Kommentarer
Gäller receptet urkärnade körsbär?
Suzanne
2024-07-18Hej Suzanne! Körsbären behöver inte kärnas ur. Det blir lättast så! :) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-22Saften blir helt klart för söt om du kokar det på sötkörsbär. Körsbärssaft ska med fördel kokas på surkörsbär annars måste sockermöngden minskas rejält och saften måste frysas. Det kan ju vara nått att lägga till i receptet då många verkar tycka att den blir för söt.
Therese
2024-07-17Läste råden om att halvera mängden socker, så det gjorde jag. Riktigt god saft. Ann
Ann margareth
2024-07-16