Körsbärssaft är utsökt gott att svalka sig med en het sommardag. Extra plus i kanten om du har gjort saften själv och fått den precis som du vill. Denna körsbärssaft passar både stora och små, eftersom den varken är för sur eller för söt.
Ingredienser
4 l
4
l
körsbär (4 l motsvarar ca 2 1/2 kg)
12
dl
vatten
12
dl
strösocker
1
tsk
natriumbensoat
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Näringsvärdet är beräknat per dl på färdigkokt saft.
Gör så här
Tips
Till små satser saft som dricks upp inom några veckor behövs inte konserveringsmedel.
Till 5 dl körsbärssaft behövs ca 1/2 krm natriumbensoat för längre hållbarhet.
Vad tyckte du om receptet?
47
10 st
Kommentarer
Pernilla
2021-07-28
På tok för mycket socker!! Och då tog jag 7 dl istället för 12 som det står i receptet. Hade nog räckt med ca 3-4 dl! Nu för tiden är det få som har tillgång till kallförråd. Jag fryser saften i små petflaskor och tinar när saften ska drickas. Då håller den perfekt och sockret blir helt överflödigt! Är besviken. Saften smakar bara socker!!
Anna-lena
2021-07-19
Perfekt, enkelt och smidigt, helt enkelt jättelätt
Sofia
2020-08-08
Om jag vill göra med ica sötströ istället, hur stor mängd lämpar sig då? Någon som provat? Blev det gott?
Kommentarer
Pernilla
2021-07-28På tok för mycket socker!! Och då tog jag 7 dl istället för 12 som det står i receptet. Hade nog räckt med ca 3-4 dl! Nu för tiden är det få som har tillgång till kallförråd. Jag fryser saften i små petflaskor och tinar när saften ska drickas. Då håller den perfekt och sockret blir helt överflödigt! Är besviken. Saften smakar bara socker!!
Anna-lena
2021-07-19Perfekt, enkelt och smidigt, helt enkelt jättelätt
Sofia
2020-08-08Om jag vill göra med ica sötströ istället, hur stor mängd lämpar sig då? Någon som provat? Blev det gott?