Minipizzor med tomatmarmelad & sardeller

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Minipizzor med tomatmarmelad & sardeller

Minipizzor med tomatmarmelad och sardeller passar utmärkt på buffébordet eller som små goda tilltugg på festen. Den söta marmeladen på tomat ger tillsammans med sältan från sardellerna en rik smak till de små pizzorna.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Minipizzor med tomatmarmelad & sardeller

Ingredienser

10 portioner
3   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
2 msk  olja
2   burkar hela tomater (à 400 g)
1/2 dl  vit balsamvinäger eller vitvinsvingäer
1 msk  socker
1   kruka oregano
1   kyld kavlad smördeg (à 275 g) eller frysta plattor (1 kyld kavlad deg motsvarar 3 frysta smördegsplattor)
1 1/2 dl  svart olivtapenad (från burk)
1   burk sardeller (à 50 g)
1 dl  färskriven parmesan

För alla

Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd färdig glutenfri fryst smördeg från Fria Bröd. Eller färdiga glutenfria pizzabottnar från Semper, Schär m fl.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Smördegspizzor med tomat och sardell
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chèvrepizza med grönkål
Betyg 4.7 av 5.
148 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smördegspizza med tomat, rucola och parmaskinka
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sardellsnurror
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smördegspizza med getost och rårivna betor
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ångad broccoli med sardellvinägrett
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga