Minipizzor med tomatmarmelad & sardeller | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Minipizzor med tomatmarmelad & sardeller

Minipizzor med tomatmarmelad och sardeller passar utmärkt på buffébordet eller som små goda tilltugg på festen. Den söta marmeladen på tomat ger tillsammans med sältan från sardellerna en rik smak till de små pizzorna.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Fräs, utan att det tar färg, i en kastrull med olivolja.
  2. Låt tomaterna rinna av i en sil. Lägg i tomatkött, vinäger och socker i kastrullen. Salta och peppra. Rör om, mosa sönder tomaterna något och låt puttra utan lock i ytterligare 30-35 minuter eller tills konsistensen börjar likna marmelad. Hacka och vänd ner oreganon. Låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Skär 4 stycken (för 10 port) 6 cm breda remsor av smördegen och picka på mitten med en gaffel. Lägg på en bakpappersklädd ugnsplåt. Frysta smördegsplattor läggs på varandra och kavlas ut till en platta, ca 24 x 42 cm, innan de skärs till 4 remsor.
  5. Skeda en "sträng" av tomatmarmeladen längs med mitten på smördegen. Skeda på en tunn sträng tapenade ovanpå marmeladen.
  6. Skär sardellerna i mindre bitar och fördela jämnt över. Strö över parmesanosten. Grädda i ugnen 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna på ett galler. Skär i ca 4 cm breda bitar.

För alla

Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd färdig glutenfri fryst smördeg från Fria Bröd. Eller färdiga glutenfria pizzabottnar från Semper, Schär m fl.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
  • 1/2 dl vit balsamvinäger eller vitvinsvingäer
  • 1 msk socker
  • 1 kruka oregano
  • 1 kyld kavlad smördeg (à 275 g) eller frysta plattor (1 kyld kavlad deg motsvarar 3 frysta smördegsplattor)
  • 1 1/2 dl svart olivtapenad (från burk)
  • 1 burk sardeller (à 50 g)
  • 1 dl färskriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan