Pissaladiere

Betyg 4.4 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Pissaladiere

Pissaladière är en klassisk sydfransk pizza på frasig smördeg som toppas med vitlök, rödlök och salta sardeller. Kanske känner du igen maträtten från den franska rivieran? Smördegspizzan är perfekt att avnjuta i små bitar som tilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Pissaladiere

Ingredienser

ca 20 bitar
600 g rödlök
3 vitlöksklyftor
10 sardellfiléer i olja
3 msk olivolja
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
1/2 tsk flingsalt
1 krm peppar
ev timjankvistar till garnering

Gör så här

00:05:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Gott

    Maria

  • Kanongott! Jag steker löken längre tid och sockrar lite för att ta fram smaken.

    Anette

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi360 KJ / 86 kCal
Fett6 g
Salt0.5 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Pizzapaj
    Betyg 1.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tapenadspätta på plommontomathalvor
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad