Piroger fyllda med köttfärs eller skinka
Piroger kan användas till mycket; utflykten, buffén eller som matlåda. Du fyller den saftiga degen med någon av din favoritfyllning köttfärs eller skinka och låter pirogerna gräddas i ugnen tills de blir gyllenbruna. Smidigt, matigt och utsökt!
Ingredienser
28 stycken
1 pkt färsk jäst (à 50 g)
5 dl mjölk eller vatten (37°C)
1 dl kvarg (1%)
1 tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
ca 10 dl vetemjöl
Köttfärsfyllning
1 gul lök
1 klyfta vitlök
2 morötter
500 g köttfärs
1 msk olja
2 msk tomatpuré
2 dl krossade tomater
1 tsk salt
2 tsk italiensk salladskrydda
1 krm svartpeppar
2 msk sweet chili
Skinkfyllning
400 g rökt skinka
1 paprika
4 dl riven ost
Pensling
ägg
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och kvarg mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: pensla pirogerna med vatten istället för ägg.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: välj kycklingfärs, detta leder till en 65 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.Näringsvärdet är beräknat med köttfärsfyllning, per pirog.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi616 KJ / 147 kCal
Fett4 g
Salt0.69 g
Kolhydrater21 g
Protein7 g
Kommentarer
Sååå goda! Gjort ett gäng som jag lagt i frysen. Snabb och god sommarlunch tillsammans med grönsaker.
Helena
2023-06-14Gjorde 10 st på 35 minuter klockrent
Thommy
2022-01-07En gorbys priog kostar 7.90 på Ica Maxi Nacka. Det här tog mig 3 timmar att göra. Never again
Peter
2021-11-14