Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Piroger fyllda med köttfärs eller skinka

Piroger kan användas till mycket; utflykten, buffén eller som matlåda. Du fyller den saftiga degen med någon av din favoritfyllning köttfärs eller skinka och låter pirogerna gräddas i ugnen tills de blir gyllenbruna. Smidigt, matigt och utsökt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 28 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ut jästen med lite av vätskan tillsätt sedan resten av vätskan. Rör ner de övriga ingredienserna men spara lite av vetmjölet tillutbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  2. Köttfärsfyllning: Skala lök, vitlök och morötter. Hacka löken och riv morötterna. Fräs lök, morötter och köttfärs i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Låt det koka utan lock ca 10 minuter. Smaka av med salt, salladskrydda, peppar och sweet chili. Låt fyllningen kallna.
  3. Skinkfyllning: Skölj paprikan, strimla den och skinkan. Blanda samman med osten.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta ihop degen. Dela degen i två delar och kala ut varje del till en knappt ½ cm tjock kaka. Ta ut rundlar ca 12 cm i diameter (för 28 stycken). Fördela fyllningen på varje rundel. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop till halvmånar. Tryck till kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Låt pirogerna jäsa ca 20 minuter.
  6. Pensla ev. pirogerna med ägg. Grädda dem mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt pirogerna kallna på galler.

 

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och kvarg mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: pensla pirogerna med vatten istället för ägg.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj kycklingfärs, detta leder till en 65 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Näringsvärdet är beräknat med köttfärsfyllning, per pirog.

Ingredienser

Portioner: 28 stycken
  • 1 pkt färsk jäst (à 50 g)
  • 5 dl mjölk eller vatten (37°C)
  • 1 dl kvarg (1%)
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • ca 10 dl vetemjöl
Köttfärsfyllning
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 morötter
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk sweet chili
Skinkfyllning
  • 400 g rökt skinka
  • 1 paprika
  • 4 dl riven ost
Pensling
  • ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 616 kJ / 147 kCal