Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Baconpiroger

Ett supersmarrigt recept på piroger med fyllning av bacon. Servera baconpirogerna varma antingen till förrätt eller som lunch eller middag. Enkelt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret. Häll på vattnet och värm till 37°C.
  2. Blanda jäst, socker och salt i en bunke. Rör i degspadet så att jästen löses upp.
  3. Blanda i mjölet och knåda till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Skär baconet smått. Skala och finhacka löken. Fräs bacon och lök i en stekpanna tills löken är mjuk.
  6. Dela upp degen i 24 delar (för 24 st) och forma till runda bollar, låt jäsa i 15 minuter.
  7. Platta till bollarna och fördela baconfräset i mitten av degen. Vik ihop till halvmånar och tryck till så att baconfräset inte trillar ut. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  8. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 10-12 minuter i mitten av ugnen. Pensla gärna pirogerna med lite smält smör när de tas ur ugnen.

För alla

Innehåller gluten.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen.

Tips

De saftiga baconpirogerna passar bra som förrätt till ett glas öl eller på buffébordet.

Ingredienser

Portioner: 24 st
  • 75 g smör
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 paket färsk jäst (à 50 g)
  • 1 1/2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 2 paket bacon (à 140 g)
  • 1 gul lök
  • 1 ägg till pensling
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 590 kJ / 140 kCal
Fett: 7 g
Läs mer om näringsvärden