Inbakad köttfärspizza | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Inbakad köttfärspizza

Inbakad köttfärspizza är en stor, mättande och smaskig ”pizzapirog” med lite texmexkänsla. Pizzan, som förutom pizzakitet, innehåller nötfärs, majskorn, torkad oregano och riven pizzaost, kommer bli succé hos barnen! Enkelt och festligt för hela familjen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C och sätt in en plåt.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna. Rör ner avrunnen majs, tomatsås (från pizzakittet) och oregano. Låt färsen svalna. Rör ner osten men spara lite till gräddningen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rulla ut degen på pappret och lägg på fyllningen. Vik över hälften av degen. Pensla den med mjölk och strö över resten av osten.
  4. Dra över pappret med degen på den varma plåten. Grädda mitt iugnen ca 15 minuter.
  5. Servera gärna pizzan med en sallad.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 340 g majskorn
  • 1 pizzakit (à 600 g)
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 1/2 dl riven pizzaost
  • salt och peppar
  • 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3004 kJ / 716 kCal