Pinsa med lax, sparris och citron

Betyg 4.4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Pinsa med lax, sparris och citron

Perfekt att bjuda som smårätt eller på en buffé är denna härligt våriga pinsa som görs med lax, sparris och citron. Blanda laxskivorna med saft och skal av citron samt dill för extra god smak. En god lagrad ost är också viktigt för smaken på din pinsa. Servera pinsan omgående när den är varm och fräsch.

Pinsa med lax, sparris och citron

Ingredienser

4 portioner
200 g laxfilé utan skinn
skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
2 msk finskuren dill (2 msk motsvarar ca 1/2 kruka)
2 krm salt
1 krm svartpeppar
10 gröna sparrisar
1/2 rödlök
2 förp pinsa bröd (à 230 g)
2 dl crème fraiche
2 dl riven lagrad ost (gärna Folke)

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Lättlagat och väldigt omtyckt av både barn och vuxna!

    Ann-christin

  • Det här är en återkommande fredagsrätt hos oss. Vi tycker att receptet är perfekt och ändrar ingenting. Roligare än vanlig hemgjord pizza och känns lyxigare!

    Cecilia

  • Med rökt lax blir det 5 av 5 stjärnor

    Åsa

Näringsvärde per portion

Energi3101 KJ / 742 kCal
Fett36 g
Salt3.3 g
Kolhydrater74 g
Protein29 g

Testa liknande recept

  • Pinsa colada
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
    Betyg 4.6 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Minipinsa med ndujasås och tomat
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad