Garages bästa coleslaw

Betyg 4.6 av 5.
37 personer har röstat
2
Garages bästa coleslaw

Ingen riktigt grillfest utan en krämig, men samtidigt krispig coleslaw! Denna coleslaw kommer med extra allt – rödkål, vitkål, morot och lök i en välkryddad majonnäs- och yoghurtdressing. Toppa med pekannötter och blanda gärna ner en näve gula russin.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Garages bästa coleslaw

Ingredienser

4 portioner
300 g  rödkål
300 g  vitkål
1   stor morot
1   gul lök
1 tsk  salt
1   äpple
1 dl  majonnäs
1 dl  matyoghurt (10 %)
3 msk  strösocker
1/2 dl  vitvinsvinäger
1 msk  färskpressad citronjuice
1   pressad vitlöksklyfta
1 krm  senapspulver
1 krm  svartpeppar
1 dl  hackade pecannötter

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Blanda gärna i gula russin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

En favorit som tar lite tid men så värt det!

Emelie

2020-10-28

Supergod coleslaw! Hoppar dock över äpple och nötterna, samt tar fransk senap i stället för senapspulver.

Emma

2018-10-21

Näringsvärde per portion

Energi1816 KJ / 434 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater29 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Holys red slaw
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödkålsslaw med soja och sesamfrö
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carolina sweet slaw
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ananascoleslaw
Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig rödkålssallad
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Prinskorvar med julslaw och valnötter
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga