UNDER 45 MIN | Medel

Garages bästa coleslaw

Ingen riktigt grillfest utan en krämig, men samtidigt krispig coleslaw! Denna coleslaw kommer med extra allt – rödkål, vitkål, morot och lök i en välkryddad majonnäs- och yoghurtdressing. Toppa med pekannötter och blanda gärna ner en näve gula russin.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla bägge kålsorterna fint. Skal och grovriv moroten. Skala, dela och skär löken i tunna skivor.
  2. Lägg kål, morot och lök i en bunke. Blanda med salt. Låt stå 30 minuter.
  3. Krama ut vätskan ur grönsakerna och lägg i en skål.
  4. Dela, kärna ur och skär äpplet i små tärningar.
  5. Blanda alla ingredienser utom nötterna i en bunke. Strö över nötterna.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Blanda gärna i gula russin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g rödkål
  • 300 g vitkål
  • 1 stor morot
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 äpple
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 3 msk strösocker
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm senapspulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hackade pecannötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 1816 kJ / 434 kCal