Garages bästa coleslaw

35
2
Garages bästa coleslaw

Ingen riktigt grillfest utan en krämig, men samtidigt krispig coleslaw! Denna coleslaw kommer med extra allt – rödkål, vitkål, morot och lök i en välkryddad majonnäs- och yoghurtdressing. Toppa med pekannötter och blanda gärna ner en näve gula russin.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Garages bästa coleslaw

Ingredienser

4 portioner
300 g rödkål
300 g vitkål
1 stor morot
1 gul lök
1 tsk salt
1 äpple
1 dl majonnäs
1 dl matyoghurt (10 %)
3 msk strösocker
1/2 dl vitvinsvinäger
1 msk färskpressad citronjuice
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm senapspulver
1 krm svartpeppar
1 dl hackade pecannötter

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Blanda gärna i gula russin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Emelie

2020-10-28

En favorit som tar lite tid men så värt det!

Emma

2018-10-21

Supergod coleslaw! Hoppar dock över äpple och nötterna, samt tar fransk senap i stället för senapspulver.

Näringsvärde per portion

Energi 1816 KJ / 434 kCal
Fett 32 g
Salt 2 g
Kolhydrater 29 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden