Garages bästa coleslaw

23
2
Garages bästa coleslaw

Ingen riktigt grillfest utan en krämig, men samtidigt krispig coleslaw! Denna coleslaw kommer med extra allt – rödkål, vitkål, morot och lök i en välkryddad majonnäs- och yoghurtdressing. Toppa med pekannötter och blanda gärna ner en näve gula russin.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Garages bästa coleslaw

Ingredienser

4 portioner
300 g
rödkål
300 g
vitkål
1
stor morot
1
gul lök
1 tsk
salt
1
äpple
1 dl
majonnäs
1 dl
matyoghurt (10 %)
3 msk
strösocker
1/2 dl
vitvinsvinäger
1 msk
färskpressad citronjuice
1
pressad vitlöksklyfta
1 krm
senapspulver
1 krm
svartpeppar
1 dl
hackade pecannötter

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Blanda gärna i gula russin.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Emelie

10/28/2020

En favorit som tar lite tid men så värt det!

Emma

10/21/2018

Supergod coleslaw! Hoppar dock över äpple och nötterna, samt tar fransk senap i stället för senapspulver.

Näringsvärde per portion

Energi 1816 KJ / 434 kCal
Fett 32 g
Salt 2 g
Kolhydrater 29 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept