Picklad rödkål och rödlök med kanel och nejlika

Rödkål inlagd i en 1-2-3 ättikslag blir ett finfint tillbehör till julmaten. Den picklade kålen blir vackert karmosinröd och med kanel och nejlika i inläggningen förstärks julsmakerna. Inläggningen håller sig minst en vecka i kylen och blir så god att du kommer vilja göra den även långt efter jul.

Ingredienser
8 portioner
1 dl ättika
2 dl socker
1 krm salt
3 dl vatten
2 kanelstänger
10 hela nejlikor
ca 400 g rödkål
2 rödlökar
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi143 KJ / 34 kCal
Fett0.2 g
Salt0.1 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer
Mägdet stämmer ej, och kålen måste kokas längre för att den ska bli mjuk.
Sonja
2024-12-23Man måste ha dubbel lag för 400g rödkål ülus lök.
Sonja
2024-12-23Superbra! Enkelt, gott och passar utmärkt till julmaten.
Maria
2021-12-22