Picklad rödkål och rödlök med kanel och nejlika

5
2
Picklad rödkål och rödlök med kanel och nejlika

Rödkål inlagd i en 1-2-3 ättikslag blir ett finfint tillbehör till julmaten. Den picklade kålen blir vackert karmosinröd och med kanel och nejlika i inläggningen förstärks julsmakerna. Inläggningen håller sig minst en vecka i kylen och blir så god att du kommer vilja göra den även långt efter jul.

Picklad rödkål och rödlök med kanel och nejlika

Ingredienser

8 portioner
1 dl ättika
2 dl socker
1 krm salt
3 dl vatten
2 kanelstänger
10 hela nejlikor
ca 400 g rödkål
2 rödlökar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Maria

2021-12-22

Superbra! Enkelt, gott och passar utmärkt till julmaten.

Maria

2021-12-22

Superbra! Enkelt, gott och passar väldans bra till julmaten.

Näringsvärde per portion

Energi 143 KJ / 34 kCal
Fett 0.2 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 6 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden