Picklad rödkål och rödlök med kanel och nejlika

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
2
Picklad rödkål och rödlök med kanel och nejlika

Rödkål inlagd i en 1-2-3 ättikslag blir ett finfint tillbehör till julmaten. Den picklade kålen blir vackert karmosinröd och med kanel och nejlika i inläggningen förstärks julsmakerna. Inläggningen håller sig minst en vecka i kylen och blir så god att du kommer vilja göra den även långt efter jul.

Picklad rödkål och rödlök med kanel och nejlika

Ingredienser

8 portioner
1 dl  ättika
2 dl  socker
1 krm  salt
3 dl  vatten
2   kanelstänger
10   hela nejlikor
ca 400 g  rödkål
2   rödlökar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Superbra! Enkelt, gott och passar utmärkt till julmaten.

Maria

2021-12-22

Superbra! Enkelt, gott och passar väldans bra till julmaten.

Maria

2021-12-22

Näringsvärde per portion

Energi143 KJ / 34 kCal
Fett0.2 g
Salt0.1 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Inlagda rödbetor
Betyg 4.1 av 5.
93 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inläggningslag
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddsill med citron
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelpicklad rabarber med anis
Betyg 3.2 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad rödlök
Betyg 4.5 av 5.
1066 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wokad rödkålssallad
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga