Picklad rödkål och rödlök med kanel och nejlika

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
2
Picklad rödkål och rödlök med kanel och nejlika

Rödkål inlagd i en 1-2-3 ättikslag blir ett finfint tillbehör till julmaten. Den picklade kålen blir vackert karmosinröd och med kanel och nejlika i inläggningen förstärks julsmakerna. Inläggningen håller sig minst en vecka i kylen och blir så god att du kommer vilja göra den även långt efter jul.

Picklad rödkål och rödlök med kanel och nejlika

Ingredienser

8 portioner
1 dl  ättika
2 dl  socker
1 krm  salt
3 dl  vatten
2   kanelstänger
10   hela nejlikor
ca 400 g  rödkål
2   rödlökar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Superbra! Enkelt, gott och passar utmärkt till julmaten.

Maria

2021-12-22

Superbra! Enkelt, gott och passar väldans bra till julmaten.

Maria

2021-12-22

Näringsvärde per portion

Energi143 KJ / 34 kCal
Fett0.2 g
Salt0.1 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Inlagda rödbetor
Betyg 4.1 av 5.
108 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inläggningslag
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddsill med citron
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelpicklad rabarber med anis
Betyg 3.2 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillpicklad sparris
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärspicklad gurka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga