ÖVER 60 MIN | Medel

Picklad rödkål och rödlök med kanel och nejlika

Rödkål inlagd i en 1-2-3 ättikslag blir ett finfint tillbehör till julmaten. Den picklade kålen blir vackert karmosinröd och med kanel och nejlika i inläggningen förstärks julsmakerna. Inläggningen håller sig minst en vecka i kylen och blir så god att du kommer vilja göra den även långt efter jul.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättika, socker, salt, vatten, kanelstänger och nejlikor.
  2. Ansa och strimla rödkålen fint. Skala och skiva löken fint.
  3. Lägg kål och lök i ättikslagen och koka upp och låt koka sakta i 3 minuter. 
  4. Lägg kål och lag i en burk. Låt den bli kall och låt den sedan stå i minst ett dygn.
  5. Lägg kål och lag i en burk och låt den svalna. Låt den sedan stå kallt i minst ett dygn.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 3 dl vatten
  • 2 kanelstänger
  • 10 hela nejlikor
  • ca 400 g rödkål
  • 2 rödlökar

Näringsvärde
Per portion

Energi 143 kJ / 34 kCal