Pimiento de padrón - padrones

Betyg 4.2 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Pimiento de padrón - padrones

I det spanska tapasköket är pimiento de padron, små gröna paprikor, ett klassiskt inslag. Men hur äter man padrones? Stek dina padrones i olivolja och smaksätt med lime, paprikapulver och parmesan. Vips har du ett lika enkelt som snabbt snacks att njuta av före middagen – eller på tapasfesten!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Pimienteos upplagda på ett fat med en liten limeklyfta bredvid.

Ingredienser

10 portioner
20 pimiento de padron
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1/2 tsk rökt paprikapulver
1/2 lime (1/2 msk juice)
50 g finriven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hej! Jag undrar om ni har padrones i ert sortiment här i Hedemora?

    Ulf

    Hej Ulf! Fråga Handlaren om dom kan ta in det om du inte hittar dem i grönsakshyllan. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Perfekt som tillbehör till gazpacho och kul med mer smak än flingsalt!

    Sofie

Näringsvärde per portion

Energi224 KJ / 54 kCal
Fett4 g
Salt0.142 g
Kolhydrater2 g
Protein0 g

Testa liknande recept

  • Padrones med alg- och sesamsalt
    Betyg 2.7 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Padrones med parmesandipp
    Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kokosrostade pimientos de padrón
    Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade padrones med aioli
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad