Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pillans limespett

Härligt somriga limespett med färsk lax och torsk som du sveper in i smakrik marinad. Aromerna i marinaden kommer bland annat ifrån lime, vitlök, chilifrukt och basilika.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i 2 cm stora tärningar.
  2. Marinad: Pressa limesaften i en skål och blanda med övriga ingredienser till marinaden.
  3. Lägg ner fiskbitarna. Låt fisken stå och dra i en timme. Rör om ibland så att alla bitarna tar smak.
  4. Varva lax och torsk (eller annan fisk) på blötlagda spett och lägg dem på grillen. Grilla några minuter på varje sida. Vänd spetten så att de blir grillade jämnt runt om.
  5. Spetten kan med fördel serveras med Bakad potatis med citronsmör.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g laxfilé
  • 400 g torskfilé eller annan vit fet fisk
Marinad
  • 2 limefrukter
  • 2 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl färsk, hackad basilika
  • 1 krm chilipulver
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?