Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bakad potatis med citronsmör

Varma bastanta bakade potatisar är sagolikt gott och väldigt uppskattat till en saftig stek. Servera med en klick citronsmör och potatisarna blir fulländade.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Borsta potatisarna, stick ett hål i varje med en gaffel. Ugnsbaka i 45-60 minuter, tills de är mjuka.
  3. Citronsmör: Skölj citronen. Riv det gula på citronskalet så fint som möjligt. Dela sedan citronen och pressa ut saften.
  4. Finhacka timjan och blanda med citronrasp, citronsaft och smör.
  5. Snitta ett kryss i potatisarna och tryck till. Klicka i citronsmöret.
  6. Servera gärna till Pillans limespett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bakpotatisar eller stora potatisar av mjölig sort
Citronsmör
  • 1 citron
  • 1 liten knippa färsk timjan eller annan örtkrydda
  • 100 g smör
Lägg till i inköpslistan