Pilgrimsmusslor med morotskräm och -sallad

Pilgrimsmusslor serverade med morot på två vis blir en lyxig och imponerande förrätt! Laga en rostad morotskräm med brynt smör, toppa med soja- och smörstekta pilgrimsmusslor, örter och en sötsyrlig morotssallad med asiatisk touch.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023

Ingredienser
6 portioner
Rostad morotskräm
300 g morötter
2 msk olja
50 g smör
1 dl crème fraiche
1 tsk srirachasås
1 msk färskpressad citronjuice
salt
Morotssallad
200 g morötter
1 msk fisksås
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk chiliflakes eller sriracha
1 msk honung
1/2 msk färsk riven ingefära
1/2 riven vitlöksklyfta
Pilgrimsmusslor
12 - 18 färska eller tinade frysta pilgrimsmusslor eller kammusslor
2 msk rapsolja
3 msk smör
2 msk japansk soja
2 dl plockade örter t ex koriander och dill
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion med 2 pilgrimsmusslor per person.
Energi1139 KJ / 272 kCal
Fett23 g
Salt4.8 g
Kolhydrater11 g
Protein5 g
Kommentarer
Super gott och enkelt att göra. Jag följde receptet helt och hållet.
Maria
2024-01-01Fantastiskt gott. De som inte ville ha pilgrimsmusslor fick Parmachips istället. Bytte även ut fisksåsen mot japansk soja i morotssalladen för att passa alla. Tog lite tid, men nästan allt kunde förberedas.
Kristina
2023-12-26SÅ gott! Det tog slut i ett nafs på julafton till champagne! Hela familjen älskade det. Det var inte svårt att göra och det gick enkelt att förbereda det mesta dagen före. Detta är en ny favorit!
Susanne
2023-12-24