Pilgrimsmussla i sitt skal

Betyg 3.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Pilgrimsmussla i sitt skal

En lyxig och vacker förrätt som du kan piffa till fredagsmiddagen med. Du täcker pilgrimsmusslan med en intensiv kryddblandning och bakar den sedan i ugnen med krämig grädde och serverar den stilfullt i sitt skal.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Pilgrimsmussla i sitt skal

Ingredienser

4 portioner

Kryddblandning

1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk citronjuice
2 msk hackad persilja
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar

Gratinering

4 pilgrimsmusslor
1 dl vispgrädde
1 äggula
1 krm salt
1 krm peppar

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Kan man köpa skalen på Ica?

    Manette

  • Slarvigt nedskrivet recept. Borde kategoriseras som smårätt och enkel. I synnerhet om man också visar hur många musslor (personer) som receptet är beräknat på. Som det nu är skrivet så får man gissa sig fram eller provlaga med kategori svår.

    Birgitta

Testa liknande recept

  • Gratinerade pilgrimsmusslor
    Betyg 3.4 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Förföriskt goda pilgrimsmusslor
    Betyg 4.6 av 5.295 personer har röstat
    Receptet har 44 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pilgrimsmusslor på spett
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Halstrad pilgrimsmussla med ärtpuré
    Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad