Pilgrimsmussla i sitt skal

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
2
Pilgrimsmussla i sitt skal

En lyxig och vacker förrätt som du kan piffa till fredagsmiddagen med. Du täcker pilgrimsmusslan med en intensiv kryddblandning och bakar den sedan i ugnen med krämig grädde och serverar den stilfullt i sitt skal.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Pilgrimsmussla i sitt skal

Ingredienser

4 portioner

Kryddblandning

1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk citronjuice
2 msk hackad persilja
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar

Gratinering

4 pilgrimsmusslor
1 dl vispgrädde
1 äggula
1 krm salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Kan man köpa skalen på Ica?

Manette

2020-12-28

Slarvigt nedskrivet recept. Borde kategoriseras som smårätt och enkel. I synnerhet om man också visar hur många musslor (personer) som receptet är beräknat på. Som det nu är skrivet så får man gissa sig fram eller provlaga med kategori svår.

Birgitta

2008-09-18

Testa liknande recept

Gratinerade pilgrimsmusslor
Betyg 3.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Förföriskt goda pilgrimsmusslor
Betyg 4.6 av 5.
278 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sichuanpeppriga pilgrimsmusslor i gemsallad
Betyg 3.6 av 5.
78 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrade pilgrimsmusslor med tomat och avokado
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad pilgrimsmussla med ärtpuré
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade pilgrimsmusslor med sparris och späda blad
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga