Pilgrimsmussla i sitt skal
En lyxig och vacker förrätt som du kan piffa till fredagsmiddagen med. Du täcker pilgrimsmusslan med en intensiv kryddblandning och bakar den sedan i ugnen med krämig grädde och serverar den stilfullt i sitt skal.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008
Ingredienser
4 portioner
Kryddblandning
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk citronjuice
2 msk hackad persilja
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
Gratinering
4 pilgrimsmusslor
1 dl vispgrädde
1 äggula
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man köpa skalen på Ica?
Manette
2020-12-28Slarvigt nedskrivet recept. Borde kategoriseras som smårätt och enkel. I synnerhet om man också visar hur många musslor (personer) som receptet är beräknat på. Som det nu är skrivet så får man gissa sig fram eller provlaga med kategori svår.
Birgitta
2008-09-18