Pilgrimsmussla i sitt skal | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pilgrimsmussla i sitt skal

En lyxig och vacker förrätt som du kan piffa till fredagsmiddagen med. Du täcker pilgrimsmusslan med en intensiv kryddblandning och bakar den sedan i ugnen med krämig grädde och serverar den stilfullt i sitt skal.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kryddblandning: Blanda finhackad vitlöksklyfta, citronjuice, hackad persilja, olivolja, salt och peppar.
  3. Lägg 1 stor pilgrimsmussla i varje skal. Fördela kryddblandningen över.
  4. Gratinering: Vispa vispgrädde och blanda med rörd äggula, salt och peppar. Täck musslorna med grädden. Gratinera i ugn ca 10 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
Kryddblandning
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk citronjuice
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Gratinering
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan