Halstrad pilgrimsmussla med ärtpuré | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halstrad pilgrimsmussla med ärtpuré

Ett tjusigt recept på halstrade pilgrimsmusslor som du serverar med en färgstark ärtpuré. Passar utmärkt att bjuda på antingen som förrätt eller huvudrätt till fest!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina pilgrimsmusslor om de är frysta.
  2. Koka gröna ärter enligt anvisning på förpackningen. Häll av ärterna och mixa till en slät puré med stavmixer. Rör ner crème fraiche, finrivet skal av citron och pressad citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  3. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Halstra dem i olivolja ca 1 minut per sida i en riktigt het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Servera genast med en klick ärtpuré.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g pilgrimsmusslor
  • 250 g gröna ärter
  • 1/2 dl crème fraiche
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 2 tsk pressad citronjuice
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 664 kJ / 158 kCal