Halstrad pilgrimsmussla med ärtpuré
Ett tjusigt recept på halstrade pilgrimsmusslor som du serverar med en färgstark ärtpuré. Passar utmärkt att bjuda på antingen som förrätt eller huvudrätt till fest!
Ingredienser
4 portioner
200 g pilgrimsmusslor
250 g gröna ärtor
1/2 dl crème fraiche
finrivet skal av 1/2 citron
2 tsk pressad citronjuice
salt
peppar
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi664 KJ / 158 kCal
Fett8.2 g
Kolhydrater7 g
Protein12.2 g
Kommentarer
Mycket gott! Pressade i en vitlök i purén och droppade i 4 droppar tryffelolja. Perfekt! Stek i smör med flingsalt och ös musslorna. Droppade lite persiljeolja runt tallriken. Dekorerade med regnbågslaxrom. Snyggt men inte nödvändigt. Det här kommer vi att testa igen.
Annika
2022-04-09Mycket läcker.
Sven
2018-01-26Fantastiskt gott! Bra balans mellan olika smaker. Ett tips! Stek istället pilgrimsmusslorna i smör och ös dem med smöret under hela stekningen. Bra också att strö lite halvsalt i smöret vid stekningen. Detta gör det ännu godare!!
Inger
2013-04-27