Halstrad pilgrimsmussla med ärtpuré

11
3
Halstrad pilgrimsmussla med ärtpuré

Ett tjusigt recept på halstrade pilgrimsmusslor som du serverar med en färgstark ärtpuré. Passar utmärkt att bjuda på antingen som förrätt eller huvudrätt till fest!

Halstrad pilgrimsmussla med ärtpuré

Ingredienser

4 portioner
200 g pilgrimsmusslor
250 g gröna ärtor
1/2 dl crème fraiche
finrivet skal av 1/2 citron
2 tsk pressad citronjuice
salt och peppar
1 msk olivolja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Annika

2022-04-09

Mycket gott! Pressade i en vitlök i purén och droppade i 4 droppar tryffelolja. Perfekt! Stek i smör med flingsalt och ös musslorna. Droppade lite persiljeolja runt tallriken. Dekorerade med regnbågslaxrom. Snyggt men inte nödvändigt. Det här kommer vi att testa igen.

Sven

2018-01-26

Mycket läcker.

Inger

2013-04-27

Fantastiskt gott! Bra balans mellan olika smaker. Ett tips! Stek istället pilgrimsmusslorna i smör och ös dem med smöret under hela stekningen. Bra också att strö lite halvsalt i smöret vid stekningen. Detta gör det ännu godare!!

Näringsvärde per portion

Energi 664 KJ / 158 kCal
Fett 8.2 g
Kolhydrater 7 g
Protein 12.2 g
Läs mer om näringsvärden