Pigs in a blanket- smördegsinbakad korv | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pigs in a blanket- smördegsinbakad korv

Uppgradera plockmaten med chorizo inbakad i ett lager av smördeg tillsammans med dijonsenap. Den smördegsinbakade korven toppas med vallmofrön och bakas sedan i ugn tills de blir härligt gyllene.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut smördegen och skär i fyra lika stora bitar. Bred lite senap i den nedre kanten av alla bitar och pensla med ägg på den övre. Lägg en korv på varje bit och rulla ihop.  
  3. Pensla med ägg och strö över vallmofrön. Skär sedan varje korv i ca fyra sneda bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt. 
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills de får lite färg.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och smördegen.
I övrigt fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med vatten eller mjölk.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Ingredienser

Portioner: ca 16 bitar
  • 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 uppvispat ägg
  • 4 korvar (gärna chorizo)
  • ca 2 tsk vallmofrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 658 kJ / 157 kCal