Pico de gallo

Pico de gallo - tuppens näbb - är en supergod snabblagad salsa som rörs ihop utav några få ingredienser som tomater, chilifrukt, limejuice, koriander. Perfekt komplement till tacos, kycklingwraps och vit fisk.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi94 KJ / 22.5 kCal
Fett0.1 g
Salt0.87 g
Kolhydrater3.9 g
Protein0.8 g
Kommentarer
13 stBästa salsan! Har rödlök istället för gul lök. Godast att göra en stund innan så alla smaker får gifta ihop sig.
Dorion
Jag bytte ut två av tomaterna mot motsvarande mängd fänkål
Martin
Jalapeño är rätt sorts chili!
Ulf
Använde fänkål och rekomenderar andra att göra det
Sten
Testade också att byta ut mot fänkål för att ge det en chans. Det var inget vidare så jag kommer använda tomat nästa gång enligt receptet.
Kim
Vilken oerhört dum kommentar gällande fänkålen.
Rickard
jag är alergisk mot tomat så jag bytte ut dom mot fänkål men det smakar inget vidare! vidrigt til tacosen! Ni borde skriva att man inte kan det.
Lone
Hej Lone! Vad tråkigt att den inte blev god med fänkål. Tack för att du uppmärksammar andra på att det inte är en bra kombination. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Lite snålt med chili så jag dubblade. Mycket gott blev det
Sven-erik
Riktigt gott som tillbehör till tacos!
Alice
När ni skriver "röd peppar (chili)", är det spansk peppar som avses då? Finns ju mångahanda röda chilisorter, piri piri, habanero etc. som kanske inte riktigt är på sin rätta plats här.
Benny
Hej Benny! Tack för din fråga. Det stämmer att det är spanskpeppar vi använt i detta recept, produkten heter röd peppar hos oss. Men om du gillar mer hetta är det ju fritt fram att välja vilken sorts chili du vill. Hälsningar Ulrika
ICA-köket