Pebre
Den här sydamerikanska salsan, pebre, är ett underbart tillbehör till en grillbuffé, såväl som till tacos som till en mustig vegetarisk gryta. Blanda hackad koriander, persilja, salladslök, vitlök och chili och smaksätt med citron. En vacker bordskrydda som går snabbt att göra.
Ingredienser
4 portioner
1 röd chili
5 salladslökar
2 vitlöksklyftor
1 kruka koriander
1 kruka persilja
1 dl olivolja
3 msk pressad citronsaft
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi888 KJ / 212 kCal
Fett21.6 g
Salt0.89 g
Kolhydrater4.6 g
Protein1.1 g
Kommentarer
Det är ett försvenskat recept med ingredienser som aldrig funnits i såsen ursprungligen, tyvärr. Essensen i pebren finns i tomater, lök, koriander, salt, citron och chilipasta. Vitlök kan tillkomma. Andra ingredienser gör den till en annan sås. Pastasåsen (ají chileno) finns att köpa på välsorterade butiker samt online.
Ricardo
2024-06-08Verkligen enkel att göra och supergod till laxtacos! jag tog inte bort kärnorna från chilin för lite extra hetta...
Elisabeth
2017-09-08