UNDER 15 MIN | Medel

Pebre

Den här sydamerikanska salsan, pebre, är ett underbart tillbehör till en grillbuffé, såväl som till tacos som till en mustig vegetarisk gryta. Blanda hackad koriander, persilja, salladslök, vitlök och chili och smaksätt med citron. En vacker bordskrydda som går snabbt att göra.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Strimla salladslöken. Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka koriander och persilja.
  2. Blanda chili, salladslök, vitlök, koriander och persilja med olivolja och citronsaft. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd chili
  • 5 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka persilja
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk pressad citronsaft
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 888 kJ / 212 kCal