Äppelsalsa med chili och mynta
Mangosalsa och tomatsalsa har de flesta av oss provat men att göra en salsa med äpplen är inte lika vanligt! Det är synd tycker vi eftersom äppelsalsa är minst lika gott som sina mer kända syskon. Äppelsalsan är utmärkt som tillbehör till taco eller till pulled pork.
Ingredienser
4 portioner
3 äpplen (gärna Aroma)
1 röd peppar (chili)
4 salladslökar
1 lime finrivet skal och saften (1 lime motsvarar ca 2 msk saft)
1 msk sesamolja
2 msk majsolja
2 msk sesamfrö (gärna svarta)
1 kruka mynta
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Servera äppelsalsa som tillbehör till fredagens tacomys! Anpassa salsan för alla smaklökar genom att ta en mindre mängd chili i salsan och servera resten av den hackade chilipepparn vid sidan till dem som vill ha lite mer hetta!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi277 KJ / 66 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater15 g
Protein0.6 g
Kommentarer