UNDER 30 MIN | Medel

Äppelsalsa med chili och mynta

Mangosalsa och tomatsalsa har de flesta av oss provat men att göra en salsa med äpplen är inte lika vanligt! Det är synd tycker vi eftersom äppelsalsa är minst lika gott som sina mer kända syskon. Äppelsalsan är utmärkt som tillbehör till taco eller till pulled pork.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Dela, kärna ur och strimla chilin fint. Ansa, skölj och strimla salladslöken fint på snedden.
  2. Tvätta och riv det yttersta skalet av limen. Pressa ur limesaften.
  3. Blanda äpple, chili och salladslök med sesamolja, majsolja och limesaft samt limeskal. Lägg upp salsan i en skål.
  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Plocka och hacka myntan. Strö mynta och sesamfrö på salsan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera äppelsalsa som tillbehör till fredagens tacomys! Anpassa salsan för alla smaklökar genom att ta en mindre mängd chili i salsan och servera resten av den hackade chilipepparn vid sidan till dem som vill ha lite mer hetta!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 äpplen (gärna Aroma)
  • 1 röd peppar (chili)
  • 4 salladslökar
  • 1 lime finrivet skal och saften (1 lime motsvarar ca 2 msk saft)
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk majsolja
  • 2 msk sesamfrö (gärna svarta)
  • 1 kruka mynta

Näringsvärde
Per portion

Energi 277 kJ / 66 kCal