Äppelsalsa med chili och mynta

2
0
Äppelsalsa med chili och mynta

Mangosalsa och tomatsalsa har de flesta av oss provat men att göra en salsa med äpplen är inte lika vanligt! Det är synd tycker vi eftersom äppelsalsa är minst lika gott som sina mer kända syskon. Äppelsalsan är utmärkt som tillbehör till taco eller till pulled pork.

Äppelsalsa med chili och mynta

Ingredienser

4 portioner
3 äpplen (gärna Aroma)
1 röd peppar (chili)
4 salladslökar
1 lime finrivet skal och saften (1 lime motsvarar ca 2 msk saft)
1 msk sesamolja
2 msk majsolja
2 msk sesamfrö (gärna svarta)
1 kruka mynta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera äppelsalsa som tillbehör till fredagens tacomys! Anpassa salsan för alla smaklökar genom att ta en mindre mängd chili i salsan och servera resten av den hackade chilipepparn vid sidan till dem som vill ha lite mer hetta!

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 277 KJ / 66 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0 g
Kolhydrater 15 g
Protein 0.6 g
Läs mer om näringsvärden