Picklade rädisor

Betyg 4.3 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Picklade rädisor

Med en klassisk 1-2-3-lag av ättika, socker och vatten kan du enkelt göra inlagda eller picklade rädisor. De tillför krispighet, pepprig smak och syra till grillat, sallad, smörgås eller varför inte i tacosen? De picklade rädisorna får här även smak av senapsfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Picklade rädisor

Ingredienser

ca 6 dl
2 knippen rädisor (à 200 g)
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk gula senapsfrön
1 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Hur länge håller oöppnad burk i kylskåpet?

    Jessica

    Hej Jessica! Vi brukar säga två veckor, det är bara att lukta, titta och smaka som gäller! ;) Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Supergott till grillat kött, men även till halloumi burgare!

    Anzy

  • Mycket gott och enkelt att fixa.

    Maria

  • Passar utmärkt på ostmackan eller till rostbiff och potatissallad. Godare än jag trodde.

    Anncharlott

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat på ca 6 dl.
Energi176 KJ / 42 kCal
Fett1 g
Salt0.2 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Inlagda jalapeños
    Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Picklad rabarber och rädisa
    Betyg 4.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Picklade rotfrukter
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Skånsk senap
    Betyg 3.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad