Hemmagjord "Bostongurka" - inlagd hackad gurka
Recept på hemmagjord bostongurka! Låt paprika, gurka och lök koka ihop i en sötsyrlig ättikslag med senapsfrön för det ultimata tillbehöret till korv med bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
ca 2 dl
1 gul lök
1 röd paprika
1 stor gurka (à ca 400 g)
Lag
1 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl vatten
1 tsk salt
3/4 msk gula senapsfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Till alla som vill koka bostongurka enligt detta recept. Skippa att koka i 1 liter vatten. Utan koka i lagen i stället tills det blir "tjock". Blanda i 1ml atamon så håller bostongurkan länge. Gör även ren burken/burkarna med varmt vatten och atamon. TÄNK på att väga gurkan och använd gärna ca 500 gr gurka. Så här har jag kokat bostongurka i alla min år.
Karin
2024-08-03Har svårt att förstå varför grönsakerna ska kokas först!? Det vattnet ska hällas bort, med alla goda smaker!? Så gör inte jag iallafall . Till ICA: Gurkan hålls i ett ÅR, om allt är kokt, som det står, och burkar och lock hettas upp till 100 grader, i ugn, eller i kokt vatten. Ättika är också konserverande, så det som Ni skriver om hållbarhet stämmer absolut inte.
Kersti
2023-08-19Kan det vara så att olika sorters gurka innehåller olika mängd vatten, eller ter sig olika beroende på säsong, och att utfallet därför blir olika? Använde slanggurka och även om jag gröpte ur alla kärnor och var väldigt noga med avrinning av vattnet så blev den mkt lös. Kan det vara en möjlighet att istället för allt på en gång tillsätta lagen pö om pö under sjudningen för att nå önskad konsistens? Samt går det att tillsätta atamon eller liknande om man har ont om plats i frysen?
Emelie
2023-08-06