Hemmagjord "Bostongurka" - inlagd hackad gurka
Recept på hemmagjord bostongurka! Låt paprika, gurka och lök koka ihop i en sötsyrlig ättikslag med senapsfrön för det ultimata tillbehöret till korv med bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
ca 2 dl
1 gul lök
1 röd paprika
1 stor gurka (à ca 400 g)
Lag
1 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl vatten
1 tsk salt
3/4 msk gula senapsfrön
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Gurkan håller ca 1-2 veckor i kylen men går även bra att frysa in.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har svårt att förstå varför grönsakerna ska kokas först!? Det vattnet ska hällas bort, med alla goda smaker!? Så gör inte jag iallafall . Till ICA: Gurkan hålls i ett ÅR, om allt är kokt, som det står, och burkar och lock hettas upp till 100 grader, i ugn, eller i kokt vatten. Ättika är också konserverande, så det som Ni skriver om hållbarhet stämmer absolut inte.
Kersti
2023-08-19Kan det vara så att olika sorters gurka innehåller olika mängd vatten, eller ter sig olika beroende på säsong, och att utfallet därför blir olika? Använde slanggurka och även om jag gröpte ur alla kärnor och var väldigt noga med avrinning av vattnet så blev den mkt lös. Kan det vara en möjlighet att istället för allt på en gång tillsätta lagen pö om pö under sjudningen för att nå önskad konsistens? Samt går det att tillsätta atamon eller liknande om man har ont om plats i frysen?
Emelie
2023-08-06Jag skrapar ur kärnhuset ur gurkan innan jag kokar den, då blir det inte lika löst. Toppenbra recept!
Eva
2023-07-27