Sill Brazil | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sill Brazil

Denna goda Sill Brazil blandar du ihop på ett kick. Börja med att lätt mortla lime, chili, socker, rosépeppar och eventuellt cachaca innan du lägger ner det i en burk med sillen. Toppa med sillspad och strimlad salladslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av sillen och spara spadet. Skär limen i grova bitar. Dela, kärna ur och skär chilin i strimlor. Lägg lime, chili, socker, rosépeppar och ev sprit i en mortel. Stöt ihop allt lite försiktigt.
  2. Blanda sillen med det mortlade i en burk. Häll på ca 1 dl av sillspadet (för 6 port).
  3. Skär salladslöken i strimlor. Toppa sillen med salladslöken. Ställ i kylen. Sillen smakar bäst om den äts inom några timmar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 burkar löksill (à 250 g)
  • 1 lime
  • 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 msk rå-/ rörsocker
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • ev 3 msk Cachaca (brasiliansk sprit) eller vodka
  • 3 salladslökar
Lägg till i inköpslistan