Picklad fänkål

7
1
Picklad fänkål

Gör egen picklad fänkål! Genom att pickla fänkålen i en lag av vatten, socker, ättika och salt blir den syrlig och salt och passar fint som krispigt tillbehör till exempelvis fisk. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Picklad fänkål

Ingredienser

8 portioner
3 dl
vatten
1/2 dl
strösocker
1/2 dl
ättiksprit (12 %)
1 tsk
salt
400 g
fänkål

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Fänkålen håller ca 1-2 veckor i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Angelica

2020-11-09

Otroligt god! Speciellt till fisk!

Testa liknande recept