UNDER 45 MIN | Enkel

Picklad fänkål

Gör egen picklad fänkål! Genom att pickla fänkålen i en lag av vatten, socker, ättika och salt blir den syrlig och salt och passar fint som krispigt tillbehör till exempelvis fisk. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Koka upp vatten, socker, ättika och salt. Rör tills sockret löst sig.
  2. Dela fänkålen och skär bort den grova mittendelen. Hyvla tunt, gärna med mandolin.
  3. Lägg fänkålen i en väl rengjord glasburk med lock och häll på lagen. Låt stå i minst 30 minuter. Förvara i kyl.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Fänkålen håller ca 1-2 veckor i kylen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 400 g fänkål