Picklad fänkål
Gör egen picklad fänkål! Genom att pickla fänkålen i en lag av vatten, socker, ättika och salt blir den syrlig och salt och passar fint som krispigt tillbehör till exempelvis fisk. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
8 portioner
3 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 tsk salt
400 g fänkål
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Tips
Fänkålen håller ca 1-2 veckor i kylen.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Otroligt god! Speciellt till fisk!
Angelica
2020-11-09