Picklad zucchini med vitlök och dill

Betyg 4.6 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Picklad zucchini med vitlök och dill

Har du provat att pickla zucchini? Ett syrligt tillbehör som passar till det mesta och förlänger hållbarheten på den mångsidiga grönsaken. Här läggs zucchinin in i en ättikslag tillsammans med vitlök och dill som smaksättning.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Picklad zucchini med vitlök och dill

Ingredienser

ca 2 liter
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl strösocker
6 dl vatten
1 tsk salt
6 skalade vitlöksklyftor
2 zucchinis (à ca 400 g)
1/2 kruka dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Otroligt god 😋

    Päivi

  • Jättegod! Hur länge håller en oöppnad burk i kylen?

    Christine

    Hej Christine! Vad roligt att du gillar receptet. Om du steriliserat burken enligt tipset så håller den minst en månad oftast mycket längre. Öppnad burk bör man äta inom en vecka. Det är viktigt att använda rena verktyg och dofta och smaka innan du serverar zucchinin. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Om jag har 24%-ig ättiksprit tar jag då hälften?

    Katarina

    Hej Katarina! Läs gärna på flaskan för tips för hur den kan användas. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per liter

Näringsvärdet är beräknat för 1 sats på ca 2 liter.
Energi1028 KJ / 241 kCal
Fett1 g
Salt0.5 g
Kolhydrater48 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Inlagd gurka
    Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Eivors syltade squash och paprika
    Betyg 3.8 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dillpicklad gurka
    Betyg 4.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Löksill med dill
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad